Magyar Állatvédelem
Image default

Már az év harmadik napján orvhorgászokkal találkoztak a halőrök Borsodban

Olvasási idő:1 perc

Az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület (ÉMHE) halőrei január 3-án, kedden elfogtak két személyt, akik állami jegy és területi engedély nélkül horgásztak a Sajó-folyón – számolt be a pecaverzum.hu.

Az ÉMHE tavaly összesen 204 feljelentést kezdeményezett szabálytalan horgászat, halászat miatt, az érintett személyek közül 25 fő egyesületi tag – derül ki az ÉMHE közleményéből

Arról is beszámoltak, hogy mindösszesen három napnak kellett eltelnie a 2023-as esztendőből, és máris lefüleltek engedély nélküli horgászokat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.  

Az ÉMHE halőrei január 3-án a Sajó-folyó sajókazai szakaszán tetten érték T. Gy. Gusztávot és L. Richárdot, akik érvényes állami jegy és területi engedély nélkül horgásztak. Az ügyben a halőrök szabálysértési feljelentést kezdeményeztek.

A szabálytalankodókkal szembeni harcban nagy segítségére vannak az egyesületnek a tavaly végrehajtott beszerzések nyomán rendelkezésre álló technikai eszközök. Vásároltak testkamerákat, nagy hatótávolságú drónt és úgynevezett nagy felbontású spektívet, amelynek segítségével akár kétezer méterről is leolvasható egy rendszámtábla. 

Ezeken túlmenően pedig vadkamerákat helyeztek ki a vízpartokra, illetve éjjellátó- és hőkamerák is a hatákony felderítést teszik lehetővé.  

Az ÉMHE azt közölte, a technikai fejlesztéseket a tervek szerint idén is folytatják. 

„Kérjük horgászainkat, a szabályokat tartsák be, mert aki esetleg szabálysértésre vetemedne, azt a halőreink már lehet, hogy látják!” – zárták a tájékoztatót. 

(VIA)

(nyitóképünk illusztráció, forrása: ÉMHE)

Kapcsolódó

Rászoruló kutyák karácsonya – Hétvégi adománygyűjtés menhelyen élő kutyáknak

magyarallatvedo

Közel száz elpusztult, sérült, átfagyott denevért találtak a földön Miskolcon – videó

magyarallatvedo

Fülöp Erik etikai vizsgálatot kezdeményez Hadházy Ákos és a szigetvári polgármester ellen

magyarallatvedo