Magyar Állatvédelem
Image default

Majdnem meghalt egy idős testvérpár, miközben kutyáikat mentették a tűzből

Kárpátalján, Huszton a sürgősségi mentőszolgálathoz október 31-én kijevi idő szerint 2 óra 1 perckor érkezett bejelentés az Arkasz utcában történt tűzesetről – írja a karpatinfo.net.

A lakóházban eddig tisztázatlan okból kigyulladt a tetőtér. Amikor a mentősök a tűz helyszínére értek, a lángok már a mintegy 70 négyzetméternyi tetőt elborítottak és elkezdtek átterjedni a szobákra.

A tűzoltók a házban megtalálták a 72 éves tulajdonost és 68 éves húgát. Az idős lakók nem siettek elmenekülni a tűz elől – a füstös szobákban keresték házi kedvenceiket.

A nyugdíjas férfi és az asszony meg akarták menteni négylábú barátaikat, és emiatt majdnem meghaltak. A tűzoltók kivitték őket a házból és átadták az orvosoknak, a férfi szén-monoxid-mérgezési jelekkel került kórházba.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés. Azt nem közölték, hogy az időseknek sikerült-e megmenteni az állatokat – írja az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának sajtószolgálata.

magyarallatvedelem.hu, fotó illusztrácio: retiredseniorlife

Kapcsolódó

Vadszamarakkal védenék a jószágokat a farkasoktól

magyarallatvedo

Napra pontosan 10 éve altatták el Lennoxot

Viki

Szekszárdi tűzoltók mentettek ki szorult helyzetéből egy kicsi vaddisznót – KÉPEKKEL

magyarallatvedo