Magyar Állatvédelem
Image default

Majdnem megettek 196 kutyát – fotókkal

Az állatokat ketrecben tartották és nevelték, kimondottan azért, hogy elfogyasszák őket. Ugyanakkor a kutyahús ma már nem olyan népszerű a dél-koreaiaknál.

Egy amerikai állatmentő szervezet, a Humane Society International (HSI) újabb 196 kutyát mentett ki Dél-Koreából, amiket kutyafarmokon neveltek, kimondottan a húsuk miatt. Az ázsiai országban ma is nagyon népszerű ez a húsfajta, noha a helyiek sem fogyasztanak már annyit belőle, mint régen: a Nielsen piackutató cég szerint a lakosság 84 százaléka egyáltalán nem eszik kutyahúst.

A HSI által kimentett kutyák közül 170-et a Haemi nevű településről hoztak el, ahol rendhagyó módon a farm üzemeltetője is részt vett a mentésben, a telep ugyanis bezárt. Ennek a már említett fogyasztási szokások megváltozása az oka.

Jean Chung/For HSI
Jean Chung/For HSI

A kimentett kutyákat az Egyesült Államokba viszik, ahol szerető gazdát keresnek nekik. Előtte azonban állatorvosi vizsgálaton esnek át, és mindenféle oltást megkapnak. Az állatok közt golden retrieverek, uszkárok, masztiffok és labradorok is vannak.

Az utóbbi időben tizenhat kutyafarmra tettek lakatot a HSI segítségével, a mostani volt a tizenhetedik.

(HVG, fotó illusztráció)

Kapcsolódó

A kutyák segítenek meghosszabbítani az aktív időskort

Marci

Rettenetes állatkínzás: addig térdelt a vizslán a férfi, míg el nem pusztult az állat

Marci

Ön tudta, hogy Kevin Costner már régóta állatvédő, állatmentő? – VIDEÓVAL

magyarallatvedo