Magyar Állatvédelem
Image default

Magyar technológiával fogják tisztítani a szennyvizet Ghánában

Olvasási idő:1 perc

Magyarország élen jár a vízipari innovációkban. Ezt példázza az is, hogy az EXIM finanszírozásával két éven belül magyar technológia fogja tisztítani a szennyvizet két ghánai régióban – írja az Élő Bolygónk.

A szennyvíztisztító telepeket a Pureco-Unit Konzorcium tervezi és építi meg Ghána egyik legnagyobb magántulajdonú cégcsoportja, a Jospong Group of Companies részére. Az EXIM vevőhitellel támogatja a beruházást, vagyis a megrendelőnek hiteleznek. A finanszírozási szerződést január végén írták alá.

Az EXIM MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar technológiával együtt az afrikai ország oktatási-képzési segítséget is kap az új rendszer működtetéséhez.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az érintett térségek ma még a szennyvíznek legfeljebb 10 százalékát kezelik megfelelően, a beruházás végeztével viszont teljes mértékben képesek lesznek erre.[/perfectpullquote]

Ghána egyébként nem először választ magyar technológiát az EXIM segítségével. A Pureco-Unit és a Jospong Group of Companies együttműködéséből már felépült ott egy szennyvíztisztító telep, amely most a próbaüzem előtt áll. Az EXIM abban bízik, hogy a támogatásával megvalósuló ghánai beruházások hozzájárulnak a belföldi vízipar világpiaci sikeréhez, és a magyar szaktudás nemzetközi elismeréséhez.

A Pureco cégcsoport több vállalatot fog össze vízgazdálkodási technológiák fejlesztésére, vízvédelmi projektek megvalósítására. Alapítója, a magyar tulajdonú Pureco Kft. csapadék- és szennyvízkezeléssel foglalkozik. Technológiáit Magyarországon számos intézmény, többek között a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Mercedes kecskeméti gyára, a Thyssenkrupp debreceni üzeme alkalmazta, de Erdélyből, Bulgáriából, Vietnamból is volt már megrendelésük.

Élő Bolygónk nyomán magyarallatvedelem.hu, Fotó: Pureco

Kapcsolódó

Gyönyörű természetfilm készült Magyarország vizeiről – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Már tíz farkascsalád él Magyarországon – egyre nő az életterük

magyarallatvedo

Megválasztották az év emlősét, aki mindössze annyit nyom, mint egy zacskó sütőpor

Marci