Magyar csodakutya: Scwarzi combnyakműtét után is szoptatta az idegen kölyökkutyákat

Olvasási idő:2 perc

A FEMA Állatmentők csapatánál tett látogatásunk során megismerhettük egy olyan kutya történetét, akinek rögös volt az útja a szerető otthon és biztonság felé. Széttört medencével érkezett az állatmentőkhöz, több műtéten is átesett, majd hosszú ideig még felállni sem volt képes. Az állatmentők, az állatorvos, valamint új gazdája, Lilla közös munkájának köszönhetően ma már boldogságban és szeretetben él Scwarzi.

Scwarzi egy nagyon öreg, fekete labrador, akinek a medencéje széttört. Nem sok reményt fűztek ahhoz, hogy majd örökbe lesz fogadva a kutyus, hiszen az emberek általában a fiatalabb kölyökkutyákat szeretik hazavinni. A kutya több állatorvosi kezelésre is szorult, egy combcsont műtétet is el kellett rajta elvégezni. Amikor sor került a műtétre, akkor vették észre, hogy ő bizony szoptatott valószínűleg.

„Akkor volt pont egy alom 5 hetes kiskutyánk, és elfogadta őket. Tündéri volt, de sajnos még nem tudott felállni” – mesélte Adri, majd hozzátette, hogy azért furcsállták ezt, mivel egy szintén mentett macskájukon is elvégeztek ilyen combcsont műtétet, de ő egy hét után már önfeledten szaladgált.

(Scwarzi elfogadta az idegen kölyökkutyákat)

Scwarzi a műtétet követően csak mozdulatlanul feküdt, majd feltűnt Adriéknak, hogy a hátsó része, a méhe be volt gyulladva, csupa genny volt. Az állatmentők egyből rohantak az állatorvoshoz, ahol azonnal elvégeztek rajta egy ivartalanítást. Az ivartalanítást az állatorvos javaslatára nem szerették volna a combnyak műtéttel együtt elvégezni, hiszen az túl megterhelő lett volna a kutya számára.

„Este már hoztuk is haza, és nagy meglepetésünkre újra szoptatni kezdett, majd felállt” – számolt be Scwarzi hatalmas erejéről Adri.

A kutyát végül Lilla, az akkor 18 éves lány fogadta örökbe. Lilla a kezdetekben 2 hónapig járt a menhelyre, hogy összeszokjon a kutyussal. Az új gazdi 3-4 órákat ült Scwarzi mellett, simogatta, mosolygott rá. A kitartó munkájának meglett a gyümölcse, hiszen a kutya pont akkor állt fel második alkalommal, amikor Lilla ott volt.

„Hát az valami hihetetlenül felemelő érzés volt– mondta az állatmentő, majd folytatta: Mint a tőlünk örökbe fogadott állatok nagy részéről, róla is kapunk a mai napig képeket és videókat. Annyira megható látni, hogy az új gazdája mindent megtesz annak érdekében, hogy boldog legyen a kutyus.

Scwarzinak az új otthonában valóban nagyon jó dolga van: folyamatos kezelésekre járnak vele, ami nem meglepő, hiszen korábban rengeteg nehézséggel meg kellett küzdenie a kutyának. Az elektrofiziológiás terápiának köszönhetően nagyon nagy mértékben javult a kutyus fizikai állapota, aki nem tudja, hogy korábban bicegett, az észre sem veszi azt.

„Sose felejtem el, amikor még nálunk volt és felállt az első alkalommal. Amikor elvitték tőlünk még sírtam is, mert annyira közel került hozzánk– tette hozzá Adri, aki a mai napig kicsattan az örömtől, ha kap egy-egy fotót vagy videót a kutyusról.

A FEMA Állatmentők csapatánál tett látogatásunk a Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselővel, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat elnökével közösen indított, ‘A hónap menhelye’ kampányunk keretében történt. Az állatmentőkkel készített interjú, melyben megismerhetjük az állatmenhely mindennapjait itt olvasható.

magyarallatvedelem.hu

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt. Kérjük próbálja újra.

A box kipipálásval Ön elfogadja a Magyar Állatvédelem Adatvédelmi irányelveit.