Magyar Állatvédelem
Image default

Magára hagyta a kutyáját étlen-szomjan, a szomszéd mentette meg

Elköltözött a házából, de magára hagyta a kutyáját. Az állatot egy szomszéd mentette meg, értesült a dunaujvaros. com.

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki magára hagyta kutyáját, miután elköltözött a házából, erősítette meg a megyei főügyészség összegzése. Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő tájékoztatójából kiderül, a vádirat szerint a 46 éves férfi 2010 környékén költözött egy Fejér megyei kis településre, ahol a családi háza udvarán tartotta labrador keverék kutyáját.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A férfi 2019 őszén elköltözött, de a kutyát az ingatlanon hagyta anélkül, hogy további ellátásáról gondoskodott volna. Az elhagyott állat sírására rövid időn belül felfigyelt a szomszéd, aki ezt követően ételt és vizet hordott a kutyának.[/perfectpullquote]

Az állat azonban 2020 áprilisában eltűnt a ház udvaráról. Az állatkínzás miatt az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyben ítélet is született – a Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint 250 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

dunaujvaros. com nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

150 milliós támogatást kaptak állatjólétre, mégis állatkínzás miatt nyomoz a rendőrség

magyarallatvedo

Majdnem megfulladtak a kölyökkutyák, miközben az M7-esen Olaszországba akarták őket csempészni

Eszti_mav

„A madzag maradványai belenőttek a nyakába, a fején pedig baltaütés nyomai voltak…”

magyarallatvedo