Magyar Állatvédelem
Image default

Madzag megpróbáltatásai nem értek véget: újból keresi szerető családját

Olvasási idő:1 perc
Madzag, a mentett kutya történetéről korábban mi is beszámoltunk. Szegény állatnak hosszú utat kellett bejárnia ahhoz, hogy biztonságos helyen tudhassa magát. Úgy tűnt, hogy a sok megpróbáltatáson átesett négylábú megtalálta álmai családját, azonban korábbi örökbefogadója visszavitte őt az állatmentőkhöz, így most újra gazdi-kereső státuszba került.

„Mint tudjátok, Madzag pár napja visszaköltözött hozzánk befogadójától. Nem lett gazdi, de talán most jobb is” – írták a Fradisták Az Állatokért a közösségi oldalukon.

A bejegyzésből kiderül, hogy Madzi első este hányt, azt gondolták ezt csak a stressz okozza, de mivel a kutya állapota nem javult, állatorvoshoz fordultak. Ekkor jött a sokkoló hír: Madzagnak bélelzáródása van, azonnali műtéten esett át. Az előzetes röntgen kimutatta, hogy idegen tárgyat, egy cumit nyelt le.

„Kérdésünkre az orvos azt válaszolta, hogy minimum több napja volt benne, így nem volt csoda a hányás és a levertség. Felhívtuk a volt gazdikat, hogy kerülhetett ez oda, felkaphatta-e útközben, de azt mondták figyeltek rá, nem hiszik…. márpedig ez a cumi ott van! Na mindegy is, a lényegen már nem változtat. Szóval még aznap megműtötték, és a cumi 25 cm vékonybéllel együtt távozott Madzag pocakjából” – írták az állatvédők, majd hozzátették, hogy Madzit meglátogatták, a kutya farokcsóválással fogadta őket.

Madzag jelenleg a Budatétényi Állatkórház felügyelete alatt van még pár napig, hogy megfigyeljék, minden rendben működik-e, utána térhet haza. Az állatmentők bíznak abban, hogy Madzagot nem éri több csapás, és végre egy igazi családra talál véglegesen. 

Ha te is támogatnád Madzag újbóli felépülését, az alábbi módokon teheted meg:

Név: Fradisták Az Állatokért Egyesület
Közlemény: Madzag
Számlaszám: 11742551-21442324
BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
IBAN: HU82 1174 2551 2144 2324 0000 0000

Kapcsolódó

Váratlan vendégek: kilencven csörgőkígyó készülődött téli álomra egy kaliforniai nő háza alatt

Marci

Egy ragadozó énekesmadár a nagy őrgébics

magyarallatvedo

Különleges program: György-napi juhnyírás Kardoskúton

magyarallatvedo