Madridból hozta el a világbajnoki címet a magyar kutya

Olvasási idő:1 perc

Idén Madrid adott otthont a Kutya Világkiállításnak, mely a tenyésztők legjelentősebb találkozója, hisz ezeken a rendezvényeken választják meg a különböző kategóriákban a világgyőzteseket, azaz a World Dog Show világbajnokait. A Salgótarjánban élő Kazinczy Zoltán mestertenyésztő nem először vett részt világkiállításon, és nem először örülhetett annak, hogy kutyája világbajnok lett.

A harmincas éveiben járó fiatalember tizenéves kora óta komolyan foglalkozik kutyákkal, húsz éve pedig a mallorcai masztiff szerelmese. Azóta tenyészti ezt az éber, hűséges, gyengéd, védelmező, bátor és ritka fajtát, melynek őshazája a spanyolországi Mallorca szigete.

Jelenleg 18 kutyus tagja Zoltán Romolusz nevű mestertenyészetének, akik három részre osztódnak: tenyészszukák, kiállításra “specializálódott” kutyák és az idősebb, szimpla családi kedvencek.

A kennel kutyái rendszeres résztvevői hazai és nemzetközi kiállításoknak. Szinte megszámlálhatatlanul sok díjat nyertek már, köztük világgyőztes címet, amiből Madridban újabbat “zsebelt be” a tenyésztő.

A 11 éves Romulusz Jumbo a spanyolországi versenyen veterán világbajnoki címet nyert, mellette az idei spanyol bajnoki címet is megszerezte.

Ez azért is hatalmas siker, mert spanyol fajtával a saját hazájában egy külföldi tenyésztő, jelen esetben én, lekörözött minden vetélytársat. Jambo ezzel a sikerrel nyugdíjba is vonul, a szimpla családi kedvencek közé kerül

– mondta el a sokszínű vidéknek a győztes kutya gazdája.

Hogy mi lesz Romulusz Jumbo sorsa nyugdíjazása után, az eredeti cikkre kattintva kiderül.

Sokszínű vidék – Magyar Állatvédelem