Madárfészekbe költözött egy macskacsalád

Egy nősténymacskára és három kölykére találtak állatvédők egy elhagyott madárfészekben egy fán az angliai Amershamben.

A Cats Protection macskavédő szervezet közlése alapján a buckinghamshire-i macskacsaládot egy kandúr is felügyelte, ami “igen szokatlan” – írta meg a BBC hírportálja. A macskacsaládra hosszas keresés után bukkant rá Ruth Goller, a macskamentők Chiltern megyei szervezetének önkéntese. Goller elmondta, hogy egy héten át járták a kerteket, szórólapoztak, kamerákat helyeztek ki a macskacsalád után kutatva, miután egy újszülött kölyküket holtan találták.

Végül észrevett egy macskapárt, összebarátkozott velük, majd követte őket egy fához. “Közelebbről is látni akartam, ezért felmásztam néhány tartályra, míg el nem értem a fa ágait, és egyszer csak megpillantottam az anyamacskát, amint éppen eteti a három cicáját ott, az orrom előtt. A kandúr a közelben figyelt” – mesélte.

A macskákat lehozták a fáról, állatorvos vizsgálta meg őket, majd ideiglenes gazdához kerültek. A macskamentők remélik, hogy a nőstény és a hím együtt maradhatnak, amikor végleges otthonra találnak. Kathryn Graves, a szervezet megyei titkára szerint “nagyon szokatlan, hogy a kandúr ragaszkodik a családhoz, miután a kiscicák világra jöttek”. “Valójában sose láttam még ilyet” – tette hozzá.

MTI, Fotó: Cats Protection/PA Wire