Magyar Állatvédelem
Image default

Ma van az önkéntesek nemzetközi napja

Olvasási idő:1 perc

Az önkéntesek nemzetközi világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete kezdeményezte. Önkéntesnek számít, ha valaki mindenféle anyagi ellenszolgáltatás, fizetség nélkül végez munkát, szabad akaratából, úgy, hogy azzal másoknak jót tesz, s ezzel bizonyos szempontból jótékonykodik. A tevékenység lehet rövid távú, hosszú távú, egyéni vagy csoportos, a lényeg, hogy olyan szervezetet támogasson, ami valamilyen közhasznú tevékenységet folytat.

Az állatvédelem számára kiemelten fontos az önkéntesek közreműködése

Ebben a nehéz időben különösen nagy szükség van az önkéntesekre az állatvédelemben is. A szemléletformálásban még rengeteg munka vár ránk, de a fizikai mentésben is rengeteg segítő kézre van szükség.

Jelentkezz önkéntesnek, ha aktívan is szeretnél tenni az állatok védelméért, a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért vagy ha a helyszíni mentésben nem is tudsz részt venni, de egész nap egy irodában ülsz és úgy érzed végre valami hasznosat, nemeset szeretnének tenni és el tudsz különíteni rá egy kis időt. Sokan nem is tudják, hogy mennyi mindenben tudnak munkánkban segíteni! Az önkéntes munkáért cserébe a fizetség sok hálás szempár.

Rengeteget köszönhetünk az önkénteseknek

Köszönjük az önkéntesek munkáját, hiszen a segítségükkel megsokszorozható az állatok mentésének hatékonysága és így az állatmentő szervezetek segítése. Sokan bele sem gondolnak, hogy rengeteg állatvédelmi szervezet is önkéntes, nonprofit szervezetként működik, saját idejét, pénzét és energiáját áldozva a mentésekbe és a mentett állatok gyógyítására, biztonságos helyre helyezésére és az állatotthonok, árva állatok fenntartására.

Az összefogás csodákra képes

Az állatvédők számára minden apró adomány, pár órányi munka hatalmas segítség, ezért ne légy rest, keresd fel a hozzád legközelebb lévő állatvédelmi szervezetet, biztos tudsz segíteni az árva állatokon, hiszen ők nem tehetnek róla, hogy megszülettek, hogy ilyen szomorú sorsra jutottak.

 

Köszönjük az összes önkéntes munkáját, akár az állatvédelem területén, akár más szegmensben is végzik önzetlen, karitatív tevékenységüket.

Kapcsolódó

Kutya szaladt a pályára a Magyar Kupa-meccsen, nem távozott üres kézzel – videó

magyarallatvedo

Több száz kutyát mentett meg az elaltatástól – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Visszavitte a menhelyre kutyáját Nádai Anikó

magyarallatvedo