Magyar Állatvédelem
Image default

Ma Magyarországon ez nem számít állatkínzásnak!

Olvasási idő:3 perc

Felháborító esetről számolt be a Tizenegy Állatvédő Egyesület közösségi oldalukon. A posztot változtatás nélkül közöljük:

“Nem tudjuk, és nem is akarjuk elfogadni, hogy 2021-ben ez egyáltalán megtörténhet Budapest szívében, a kelenföldi lakótelepen, vagy bárhol máshol, azt meg pláne nem, hogy egy olyan döntés szülessen, hogy ez egy teljesen normális dolog, nem követett el semmit az, aki ezt művelte egy érző lénnyel.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség, majd Fővárosi Főügyészség Kerületi Ügyészségek Másodfokú Felügyeleti Főosztálya is lezárta az ügyet, álláspontjuk szerint az ügyben állatkínzás nem történt, panasznak helye nincs. Egyesületünk elnökének összes panaszát elutasították, így kijelenthető, hogy:

Ma MAGYARORSZÁGON legálisan meg lehet tenni ezt egy állattal, vagyis nem minősül állatkínzásnak:

  • – A kelenföldi lakótelepen a szeméttárolóban egy lavór alatt, bezárva, étlen-szomjan megdöbbentő állapotban KAKAST (vagy bármi mást) tartani!
  • – Kakas tarajába piercingeket, fülbevalókat szúrni és ragasztani!
  • – Kakas fejére siloplasttal, illetve ragasztópisztollyal sapkát ragasztani!
  • – Kakas mellére, szárnyaira különböző felvarrókat, sörös doboz logókat ragasztani!
  • -Kakasra nyakláncot és gumikarkötőt akasztani, drótok tekerni, egyéb „díszítésekkel felvértezni”!
  • – Kakas lábára láncot rakni, azt dróttal még körbetekerni, lábujjaira rézgyűrűket tenni, amelyek szorítják és sebesre karcolják a bőrét, vagyis folyamatos fájdalmat okoznak!
  • – Kakasra nadrágot, ajtókitámasztót, csavarral rögzített magyar zászló “elhelyezni”!
  • – Kakas sarkantyúira hungarocell golyót és a parafadugót ragasztani!

És ha egy kakassal ezt mind meg lehetett tenni felelősségre vonás nélkül, mert mindezek úgy tűnik idehaza megtörténhetnek, így fentiek sajnálatos módon bármilyen más állattal is megtörténhetnek! Az nem tudom, hogy van e háziállata bármelyik eljáró Ügyésznek, és azt sem, hogy mit éreznének, hogyha ez megtörtént volna velük, de ez már egy másik történet.

És a sokkoló képek csak ezután következnek majd, mert “ezt a sok szemetet majdnem egy órás bódításban tudta csak róla eltávolítani, ollóval, csiszolóval és más eszközökkel Pazár Péter és az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum csapata.”

És most ott tartunk, hogy mindenki azt mondja, vége, ennyi, ismét megússza valaki, elmentünk a falig, nincs tovább, engedjük el, csak én nem tudom, és nem is akarom elengedni, megpróbálok tovább menni, megpróbálunk átmenni a falon, mert előbb vagy utóbb le fognak, le kell dőlniük ezeknek a falaknak, amik eddig az állatkínzókat védték.

Mert aki állatot kínoz, az gyereket, nőt, embert fog, ha még nem tette meg, nem is véletlen, hogy a környéken nem szívesen engedik be azóta a szülők a liftbe/lépcsőházba egyedül gyermekeiket egy egy olyan valakivel, aki ezt meg tudta tenni egy élő/érző lénnyel. Ki tudja, mikor gondolja azt, hogy ezt egy gyermekkel is megteheti, ha már egy állattal megtehette, büntetlenül…

Megosztások, panaszlevelek, tiltakozás a fenti szerveknél, média, bármi jól jöhet, aki úgy érzi, segíteni akar, bármivel megteheti, megköszönjük!

Végül ezúton is köszönet Anginak, párjának, a Fióka- és Madármentésnek, és mindenki másnak, aki segít, segített az ügyben, akár ott este, akár azóta a hivatalos eljárásban!”

Az előzményekről a Fióka- és Madármentés ezt írta:

Tomikát, a kiskakast tulajdonosa valószínűleg hónapokon keresztül sanyargatta azzal, hogy különböző módszerekkel dekorálta Őt.

A tarajába piercingeket, fülbevalókat szúrt és ragasztott. Ennek következtében az elkezdett feketedni (ez nagyon nem jó).

Fejére siloplasttal, illetve ragasztópisztollyal sapkát ragasztott, hátára, mellére, szárnyaira különböző felvarrókat, sörösdoboz logókat.

Nyakában nyaklánc és egy gumikarkötő volt, amelyre drótok voltak rátekerve, amelyre újabb és újabb „díszítések” kerültek.

Lábán egy lánc volt, amely szintén dróttal volt még körbetekerve, lábujjain rézgyűrűk, amelyek szorították és sebesre karcolta a bőrét.

Volt rajta nadrág is, amin volt ajtókitámasztó, csavarral rögzített magyar zászló és még sok más egyéb olyan dolog, amely gátolta Őt a mozgásban.

A sarkantyúira is rá volt ragasztva a hungarocell golyó és a parafadugó.

Ezt a sok szemetet majdnem 1 órás bódításban tudták csak róla leszedni ollóval, csiszolóval és más eszközökkel.

Fióka- és Madármentés

Kapcsolódó

Szexvideót találtak a színész telefonján: kutyájával fajtalankodott (+18)

magyarallatvedo

Az út szélén, egy papírdobozban hagyta a cicákat a férfi

Marci

Halott teknősök százait mosott a partra a víz Mexikónál

Marci