Magyar Állatvédelem
Image default

Luxus kutyaéttermet nyitott egy mesterszakács – támadják is rendesen

Olvasási idő:2 perc

San Franciscoból két tényt emeljünk ki. A város az ínyencek paradicsoma, rengeteg Michelin-csillagos étteremmel. A helyiek pedig imádják a kutyákat. Így talán nem meglepő, hogy egy vállalkozó úgy döntött, összekapcsolja a két szenvedélyt, és létrehozza az első éttermet, amely kizárólag az ember legjobb barátjának szól.

A Dogue, ami a “vogue”-ra rímel, a múlt hónapban nyílt meg

A menük ára a kutyusok méretétől függ, de például egy kölyökkutya 75 dollárért, azaz közel harmincezer forintért többfogásos menüsort kap, olyan ételekkel, mint a csirkebőrös gofri és a filet mignon steak tartáros fürjtojással. A menü magában foglal egy mimóza salátát és egy süteményt is, hogy a gazdik se maradjanak éhen.

Kiakadtak a kritikusok

Rahmi Massarweh, a kutyatulajdonos mesterszakács úgy döntött, hogy otthagyja stresszes munkáját -korábban egy fine dining éttermet vezetett-, hogy az új kutyás kávézójára koncentrálhasson. Több kritikus is a felháborodását fejezte ki a szerintük elkényeztetett háziállatok miatt, rámutatva a jövedelmi egyenlőtlenségekre, a dzsentrifikációra és a hajléktalanságra a városban. A kóstolómenü áráért legalább öt nagy burritót lehetne venni a Mission negyed számos közeli taqueriájának egyikében – fakadtak ki.

A tulajdonos azonban azt mondja, hogy az egy hónappal ezelőtti nyitás óta elsöprő támogatást kapott a vendégeitől, akik értékelik, hogy van egy hely, ahol kényeztethetik a kutyusukat.

Honlapjukon vendégeik gazdáinak beszámolóit is közzé teszik

“A Dogue nyers eledel egyszerűen a legjobb! Henry kutyánk megunta a hagyományos kutyakaját, mindegy, hogy milyen márkájú vagy hogyan próbáltuk neki tálalni. Azonnal ráállt a Dogue nyers táplálékára. Abszolút imádja az ételt (és az összes kiegészítő jutalomfalatot), minden alkalommal tisztára nyalja a tálat. Egy-két héttel a Dogue kipróbálása után Henry szőre puhább és fényesebb lett. A Dogue csak a legjobb nyers ételeket és tápanyagokat használja, és szorosan együttműködött velünk, hogy segítsen olyan ételeket összeállítani, amelyek nem váltják ki kutyánk allergiáját” – számolt be az egyik elégedett vendég gazdája.

Massarweh órákat tölt főzéssel és előkészítéssel a szolgáltatásához, és azt mondja, hogy egy hasonló menü az emberek számára akár 500 dollárba is kerülhetne a városban, mert az általa használt alapanyagok nem olcsóak. Minden emberi minőségű, bár ha beleharapna, valószínűleg a kutyás ételeket az emberi ízlésnek kissé ízetlennek találná.

“Amikor elkészítjük az ételeinket, az egy folyamat. Nagyon időigényes. Rengeteg technika van benne.” – mondta. “A süteményeink elkészítése például átlagosan két napig tart. Bár tudom, hogy két másodperc alatt megeszik őket, mégis elkészítem nekik.”

“Elmo kutyánk nagyon válogatós volt. Sokféle márkájú kutyatápot kipróbáltunk, köztük számos prémium nyers és szárított márkát is. Minden étkezéskor elfordította az orrát, és kézzel kellett etetnünk, hogy egyáltalán egyen valamit. Amikor Elmonak elkezdtük a Dogue nyers eledelét adni, soha többé nem volt probléma az étkezéseknél. Annyira izgatottan várja az ételeket, és azonnal felfalja őket” -írta egy másik elégedett gazdi.

Massarweh szerint a Dogue valódi célja, hogy felhívja a figyelmet a kutyák friss, egészséges, természetes alapanyagokból készült táplálására, amely egyes kutatások szerint könnyebb lehet a kutyus gyomrának, mint a tömeggyártott kutyatápok.

A étterem Instagram oldalán egy csomó érdekes ételt is meg lehet nézni.

Dogue SF – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Így hűsítsd kedvencedet az extrém hőségben

Eszti_mav

Szökött kengurut üldöztek Orosházán

magyarallatvedo

Most nevet adhat a kis csíkos zebrának

magyarallatvedo