Magyar Állatvédelem
Image default

Lovak ezreit szállítják ínyenc fogásnak Kanadából Ázsiába

Kanadában vadlovakat fognak be és tenyésztenek kimondottan azért, hogy Japánba és Dél-Koreába szállítsák őket élve, vagy levágva és feldolgozva – írtja a kutyabarat.hu.

A világ egyik legnagyobb lóhús szállítója Kanada, évente több tízezer lovat visznek az országból Ázsiába, ami mögöt dollármilliárdos üzlet alakult ki. A lóhúst azonban nem csak Ázsia, de néhány európai országba is szállítják a kanadai cégek.

Élve is szállítanak

A legtöbb lovat Alberta tartományban fogják be, vagy tenyésztik. Egy részüket már levágva és feldolgozva friss húsként szállítják. Sok lovat azonban élve, 20 órás repülőúton viszik az ázsiai vágóhidakra. Az így szállított lovak általában egy-két évesek és borzasztó körülmények között, szűk szállító boxokba zsúfolva kerülnek a repülőkre. Az értékes hús ezután olyan éttermekbe kerül, ahol nemcsak főzve vagy sütve kerülnek az asztalra, de nyers ínyencségeket is készítenek belőle. A Canadian Horse Defense Coalition (CHDC) non-profit állatvédő egyesület már 2019-ben feljelentette a Kanadai Élelmiszer Ellenőrzési Hivatalt (CFIA), mert az ilyen szállítási gyakorlat súlyosan sérti az állatvédelmi törvényt. Sajnos nem jártak sikerrel, a hivatal szerint a lovak szállítása megfelelő módon és biztonságos körülmények között történik. Az állatvédők nagy része azonban az export teljes leállítását szorgalmazza, erre azonban kevés az esély.

Kutyabarat.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

“Megváltást nyújt, hogy kapcsolatba kerülhetek ezekkel a kutyákkal”

magyarallatvedo

Néhány nap alatt a párizsi Orly reptér kabalája lett ez a gyönyörű róka

Marci

Megérkezett Kambodzsába „a világ legmagányosabb elefántja” + VIDEÓ

magyarallatvedo