Magyar Állatvédelem
Image default

Ennyien kaptak letöltendőt állatkínzás miatt az elmúlt három évben

Dr. Vetter Szilvia PhD. az Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ vezetője érdekes posztot tett közzé a legnagyobb közösségi oldalon. Mi azért bízunk benne, hogy rövidesen ezek a számok emelkedni fognak.

Ezen az ábrán látható a “Visszaeső elkövetők száma az állatkínzás miatt elítéltek körében 2020-ben, 2021-ben és 2022 első félévében (az Országos Bírósági Hivatal adatai alapján, a Mandiner.hu adatigénylése nyomán).

Itt látható a “Végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek száma 2020-ben, 2021-ben és 2022 első félévében (az Országos Bírósági Hivatal adatai alapján, a Mandiner.hu adatigénylése nyomán).
Csak állatkínzásért (bűnhalmazat nélkül) 2020-ban 4 főt, 2021-ben 2 főt és 2022 első félévében szintén 2 főt ítéltek végrehajtandó szabadságvesztésre.

 

Dr. Vetter Szivia posztjában kiemeli, hogy “fontos megjegyezni, hogy ezek a büntetéseket még a korábban hatályos állatkínzás tényállás alapján szabták ki, a 2022-es szigorítások később jelenhetnek majd meg a statisztikákban (mivel az elkövetéskori szabályozás alapján kell eljárni).

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

A lezárás alatt kilencven százalékkal nőtt az állatkínzásos esetek száma

magyarallatvedo

Boo kiszagolta a cigit a kisbuszban

magyarallatvedo

Újabb szaporítós csalás: eltűnő tintával írták meg az állatútleveleket

magyarallatvedo