Magyar Állatvédelem
Image default

Legyél te is Jane! – Színházi előadás tanösvénybejárással, egy különleges helyszínen

Olvasási idő:1 perc

Dr. Jane Goodall, a világhírű kutató elsősorban a csimpánzok életének tanulmányozásával vált ismertté – és mára a környezetvédelem szelíd, ám annál nagyobb hatású személyiségévé.

A Jane Goodall Intézet elsősorban természet- és környezetvédelemmel, illetve környezeti neveléssel foglalkozik. Alapvető céljaik között szerepel a természettel való harmonikus emberi élet és társadalom kialakulásának megteremtése.

Legyél te is Jane! című színházi előadás is a környezetvédelem, a tudatos létezés, és a természeti értékeink megőrzésének fontosságát hangsúlyozza. Hogyan figyeljünk a körülöttünk élő természetre? Hogyan hallgassuk az erdő hangjait? Hogyan keressük meg a csendet? Hogyan vigyázzunk arra, ami évmilliók alatt alakult olyanná, ahogyan ismerjük?

Színházi előadás tanösvénybejárással, egy különleges helyszínen

A színházi előadás helyszíne a Hármashatárhegyi repülőtér mellett kialakított Jane Goodall Tanösvény. Dr. Jane Goodall életének állomásait eleveníti fel az a séta, amelyen végigjárjuk a nevét viselő tanösvény festői szépségű tájait.

Ez egy vérbeli női történet. Egy saját útját járó nő története, aki az ösztöneire hallgatva, azokkal összhangban indul el egy olyan úton, ami kívülálló szemmel teljesen lehetetlennek tűnik. Személyén keresztül talán jobban érzékelhető az egyén, az egyes ember felelőssége, és lehetőségei. Az, hogy minden döntésünk, választásunk hatással van a környező világra, amiben élünk. Ez komoly felelősség. Talán egy színésznő által előadott személyes és inspiráló történet nagyobb hatást tud elérni, mint a világ pusztulásával riogató, vagy arra figyelmet felhívó újságcikk vagy hír. Az emberekhez a szívükön és nem az eszükön keresztül vezet a legrövidebb út. Talán célszerűbb, ha azt érzik, hogy ők is ilyenek akarnak lenni – mintha csak szembesítenénk őket a hiányosságaikkal. 


Az előadás novemberi időpontjai:2022. november 19. szombat | 11 óra 
2022. november 26. szombat | 11 óra és 14 óra
Helyszíne:Jane Goodall Tanösvény (2. kerület, Budapest,  Kővári út-Arad utca sarka)Időtartam: 75 percHonlap: https://www.janegoodall.hu
Az előadás Facebook oldala:https://www.facebook.com/Legy%C3%A9l-te-is-Jane-s%C3%A9tasz%C3%ADnh%C3%A1z-105836842300570

Kapcsolódó

Három napon keresztül engedik szabadon a meggyógyított gólyákat a Madárkórházban

magyarallatvedo

Guinness rekordkísérlet a Rex Kutyaotthonban – Te is részese lehetsz!

magyarallatvedo

Idén is várják a gyermekeket a Fürkész Táborba

magyarallatvedo