Magyar Állatvédelem
Image default

Legóból épített kerekeskocsit a sérült kutyának ez a srác

Olvasási idő:1 perc

A kutyák életre szóló társak. Mindig ott vannak mellettünk, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk, és mi mindent megteszünk, hogy viszonozzuk amit értünk tesznek. Minden bizonnyal így van ez a tizenöt éves Dylan esetében is, aki önkéntesként dolgozik a georgiai Kennesawban található Mostly Mutts állatmentő központban.

Egy nap egy Gracie nevű kiskutya érkezett a menhelyre, akinek hiányzott két mellső lába, így komoly segítségre volt szüksége. Fiatal kora ellenére Dylan elhatározta, hogy tesz valamit. Felvette a problémamegoldó kalapját, és rájött, hogy a LEGO téglák jelenthetik a megoldást.

A kutyatolószékek rendkívül drágák – mondta Dylan anyukája, Emily -majd Dylan kigondolta, hogy a LEGO téglák segítségével folyamatosan tudjuk bővíteni a kerekesszéket, ahogy nő a kiskutya”.

Dylan maximális kreativitással keményen dolgozott, hogy LEGO-téglákból kitaláljon egy olyan funkcionális kerekesszéket, amely idővel bővíthető, de egyben költséghatékony megoldás is.

“Nagy kihívásnak találtam, mert meg kell győződnöm arról, hogy minden egyes darab szinte tökéletes.”

Nem sokkal később Gracie megkapta az ajándékot és az új kerekesszék segítségével újra felfedezhette a világot.

Ez egy félelmetes győzelem volt Dylan és Gracie számára is.

“Ha nem kap kerekesszéket, nehezebb lett volna élnie az életét.”

A Mostly Mutts nevű mentő- és örökbefogadó menhely azon dolgozik, hogy csökkentse a környékbeli helyi menhelyeken elaltatott állatok számát, és mindent megtesz a kutyák rehabilitációjáért, egészségügyi ellátást, képzést, valamint fizikai és érzelmi gondoskodást nyújtva a kölyköknek, amíg készen nem állnak arra, hogy új otthont találjanak.

“Ha Gracie nem a mi menhelyünkre került volna, valószínűleg elaltatták volna”

– mondta Dylan.

Igazi jótétemény, amihez rengeteg kreativitás társult; Dylannek sikerült megtalálnia a módját, hogy segítsen Gracie-nek talpra állni.

“Csodálatos érzés volt látni, hogy segíthetek egy fogyatékkal élő állatnak, és láthatom, hogy boldogabb életet élhet.”

Pár évvel később Gracie-t már örökbe fogadták, és boldogan él egy farmon, ahol rengeteg hely áll rendelkezésére, és más kutyák is társaságot nyújtanak neki.

“Amikor legközelebb a kezedbe veszed a LEGO tégláidat, képzeld el, mennyi mindent létrehozhatsz. Talán te is segíthetsz valakinek, mint Dylan, aki téglánként építi újjá a világot…”

LEGO.com  – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Gusztustalan dologgal vádolják az egyik népszerű hazai influenszert: felkavaró videó terjed a neten (18+)

magyarallatvedo

Budapesten már 15 nap után altathatják az Illatos úti kutyákat?

magyarallatvedo

Igazi turistalátványosság a szenteltvízre váró kisállatok gyülekezete – VIDEÓ

Viki