Magyar Állatvédelem
Image default

Leállította az örökbefogadást egy állatmenhely, mert sokan menhelyi kutyákkal kerülnék el a kijárási tilalmat

A járványügyi korlátozások és a kijárási tilalom végéig nem lehet örökbe fogadni kutyákat a debreceni B. F. Add a Mancsod Alapítvány állatmenhelyéről, mert a menhely dolgozói attól tartanak, a legtöbb állat a korlátozások feloldása után visszakerülne hozzájuk – írja a 444.hu.

Az RTL riportjában Csige Alexandra, az alapítvány elnöke elmondta, az elmúlt egy hétben folyamatosan csörgött a telefonja, de az örökbe fogadni szándékozók „99 százaléka csak a kiskapu miatt szeretne kutyát”. Az este 8 órakor kezdődő, és hajnal 5-ig tartó általános kijárási tilalom alól ugyanis azok kaphatnak felmentést, akik kutyájukat sétáltatják az otthonuk 500 méteres körzetében.

Más állatmenhelyek szerint is emiatt nőtt meg az örökbefogadási kedv. Novák Éva, az Állatbarát Alapítvány menhelyvezetője szerint a hozzájuk telefonálók többsége el is ismeri, hogy csak arra az időszakra kell nekik kutya, amíg otthon vannak, sőt, olyan telefonálókkal is találkoztak, akik csak a kijárási tilalom idejére szerettek volna ideiglenes befogadóvá válni.

Ezeket a kéréseket mindig visszautasították.

444.hu, RTL nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Mimi, a négylábú hős vezette el a rendőröket a bűnöző házáig

Marci

Börtönbe kerül: éheztette és sosem engedte el a kutyáját a láncról

magyarallatvedo

Állatkínzás: 140 kilót húzatott a főúton a kiszáradt kutyáival

Marci