Magyar Állatvédelem
Image default

Kutyaviadal-szervezőkre csaptak le (Videó)

Négy helyszínen volt rajtaütés, huszonnégy állatot mentettek meg a viadaloktól – írja az Egri Ügyek.

Huszonnégy kutyát helyeztek biztonságba, miután a rendőrök állatviadal szervezőit fogták el Kistokajban, Egerben és Rakacán – számolt be szerdán a police.hu.

Mint írják, a Miskolci Rendőrkapitányság tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást D. József 50 éves kistokaji férfival és három társával szemben.

A gyanúsítottakat összehangolt akció során, négy helyszínen 2021. március 2-án Kistokajban, Rakacán és Egerben fogták el a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi és Támogató Alosztály, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A négy férfi azzal gyanúsítható, hogy elfogásukig állatviadalokat szerveztek, amelyekhez kutyákat is tartottak. Többek között 2020 végén, Kistokaj külterületén két kutyát ugrasztottak egymásnak.

A rajtaütés és a házkutatás eredményeként a rendőrök huszonnégy kutyát helyeztek biztonságos helyre Egerben és Miskolcon. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.

A rendőrségi honlapon az elfogásokról készült videó mellett közöltek néhány fényképet az állatokról és a viadalok helysznéről is. (Ha a képeket szeretné megnézni, javasoljuk, hogy kattintson a galériára, mert úgy az álló fotók is teljes egészükben láthatók!)

egriugyek.hu, police.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

“Miután a kutya megkapta a “regulát”, mentem felmosni a vért”

magyarallatvedo

Brutálisan megkínzott kutyát találtak az állatmentők Pusztaszabolcson (+18)

magyarallatvedo

Tömeges halpusztulás Egerben: valaki vegyszert önthetett a tóba

Marci