Magyar Állatvédelem
Image default

Kutyatámadás miatt halt meg egy idős nő – vádat emeltek az állatok gazdája ellen

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el – közölte az Ügyészség.

A vádirat lényege szerint a férfi hosszabb idő óta úgy tartotta két kutyáját a Csurgóhoz közeli településen, hogy az erős testalkatú, közepes méretű állatok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. A kutyák már 2018-ban is megharaptak egy személyt, ennek ellenére a férfi a tartási körülményeken nem változtatott.

A vádlott kutyái 2022 márciusában ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak, aki nem tudott védekezni. Az agresszív állatok nagy számban megharapták a végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

Az ebek támadását egy helyi lakos észlelte, aki elkergette a kutyákat, azonban a sértett addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn belül meghalt.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette a vádlott ingalalnának kerítéséről.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben – a gondatlan elkövetésre figyelemmel – felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

(Forrás: Magyarország Ügyészsége, Kép: Shutterstock)

 

Magyar Állatvédelem

 

Kapcsolódó

Több mint 880 állatfaj tízezer egyede él a Fővárosi Állat- és Növénykertben

magyarallatvedo

A PETA szerint Gordon Ramsay túlment minden határon, a gyerekeinek meg kellene tagadniuk apjukat

magyarallatvedo

Heroint adnak a kóbor kutyáknak az afgán hajléktalanok, hogy mindig visszatérjenek és melegítsék őket

magyarallatvedo