Magyar Állatvédelem
Image default

Kutyasétáltatással teljesíthetik a testnevelés kurzust a Pannon Egyetem hallgatói

Előremutató és hazánkban eddig egyedülálló projektet indított el a Pannon Egyetem a Veszprém Állatvédő Egyesülettel együttműködve: a felsőoktatási intézmény hallgatói különleges módon is teljesíthetik a testnevelés kurzus követelményeit.

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos osztotta meg a nagyszerű hírt a közösségi oldalán. Mint írta, karácsony közeledtével hallgatói kezdeményezésre a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete tápadományokat gyűjtött a Állatvédő Egyesület Veszprém részére.

“Nagyon büszke vagyok, hiszen a Pannon Egyetem iránytűként egy új kezdeményezést is útjára indított, hiszen egy együttműködés következtében, hamarosan a testnevelés aláírást az intézmény hallgatói megszerezhetik azzal, hogy a Veszprémi Állatvédő Egyesület lakóit megsétáltatják. Így nem csak a testmozgás valósul meg, hanem az önkéntesség is előtérbe kerül és talán leendő örökbefogadó gazdik és kiskedvencek is találkoznak” – írta a kormánybiztos.

Minden szempontból példamutató a Veszprém megyei egyetem kezdeményezése, reménykedünk, hogy az önkénteskedést egyre több intézmény be fogja vezetni az iskolai hétköznapokba!

(Fotók: Facebook/Ovádi Péter)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Zalaegerszegen elszabadult a pokol, a nyílt utcán verekedett össze két vakond

magyarallatvedo

Egy kutya lőtt gólt egy focimeccsen – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Afrikában őshonos vadmacskával találkoztak a Bükkben – VIDEÓ

Marci