Kutyaoviban jártak a vakvezetőnek tanuló, 8 hetes kutyusok

Olvasási idő:1 perc

Még novemberben születtek vakvezető kutyakölykök a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában, és 8 hét elteltével fontos pillanat érkezett el az életükben: óvodában jártak a kutyusok.

A kutya iskola tájékoztatása szerint Zina nyolc kölyke kiköltözött az anyjuk mellől és nevelőcsaládokhoz kerültek, hogy egy-egy kiskutyára több figyelem jusson, hogy tovább tudjanak fejlődni.

“Az U alom nagyon bátor és önálló kölykei magabiztosan közlekednek a maguk kis világában, ideje, hogy tovább lépjenek és megismerjék a nagyvilágot. Ők tenyésztési programunkban a kilencedik alom, velük együtt már 75-en születtek saját anyakutyáinktól. A programot azért indítottuk el, hogy minél több látássérült embernek adhassunk vakvezető kutyát ” – mondta Komondi Piroska, alapítvány szakmai vezetője.

Az első napokról napokról beszámoltak az újdonsült gazdik is:

  • Unka nagyon eleven, vicces kutyus, akinek fő mozgásformája egyelőre a gurulás, hordó alakú hasizomzatának köszönhetően. Gyorsan megszokta az új helyét
  • Unó eleven, mint egy kisördög, amint megérkezett, máris övé volt a kert.
  • Ufó barátkozik és nagyon kíváncsi. Mászik mindenkire, puszigép, folyamatosan jár a farkincája.
  • Unikum iszonyatosan érdeklődő és egy szeretetbomba.
  • UV jó fiú, nagyon érdekli, mi van az asztalon. Mivel azt sajnos nem láthatja, szívesen szundikál a szék alatt.
  • A kis Utópia anyukája mellett nevelkedik majd, hiszen Zina gazdája vállalta, hogy a kölyöknevelője lesz. A papucs kennelbe hordását már most magas fokon űzi.

(Forrás, fotók: barathegyisegitokutya.hu)

magyarallatvedelem.hu