Magyar Állatvédelem
Image default

Kutyák városa lett az észak-olasz Lucca városa

Európa első állatbarát „okosvárosának” címére pályázik az észak-olaszországi Lucca, amely kutyasétáltatásra szánt útvonalakkal és állatterápiás programokkal akarja javítani lakóinak és azok háziállatainak jólétét.

„Az állatok társadalmunk nélkülözhetetlen részei, ám mégis legtöbbször figyelmen kívül hagyjuk őket várostervezéskor” – mondta Francesco Di Iacovo, a Pisai Egyetem professzora, az Ember-állat okosváros elnevezésű tervezet projektvezetője. A tervek között szerepel kifejezetten kutyasétáltatásra szánt útvonalak, parkok kialakítása és egy olyan mobilalkalmazás, amely megmutatja, hol lehet megitatni a szomjas házi kedvenceket.

Kutatások már korábban kiderítették, hogy az állattartás jótékony hatással van az emberek mentális egészségére és csökkenti a magányosságérzetüket a koronavírus-járvány miatti korlátozások alatt. Luccában éppen ezért a tervek között szerepel a háziállatok bevitele az iskolákba és az idősgondozó intézményekbe oktatási és állatterápiás programokkal, valamint a velük való munkába járás és a tömegközlekedési eszközökön való szállításuk megkönnyítése.

MTI, fotó: kutyafan

Kapcsolódó

Kutyája mentette meg tóba esett, kerekesszékes gazdája életét

magyarallatvedo

Több mint háromezer kilométert tett meg a cica, hogy újra gazdájával lehessen – VIDEÓ

Marci

“Az én szeretetem a cicák felé mindig mély és őszinte” – Anna Notthoff, a macskakirálynő

Marci