Magyar Állatvédelem
Image default

Kutyája próbálta menteni Sándort: pár méterrel a munkahelye előtt gázolták el a vak férfit

Olvasási idő:1 perc

Hétfő hajnalban, a munkahelye előtt gázolták halálra a vak Sándort, akit a kutyája próbált menteni.

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány számolt be az esetről, Modok Sándor, ahogy már hosszú évek óta, vakvezető kutyájával indult a munkahelyére. A Csongrád megyei Kisteleken kilométereket gyalogoltak, és már csak pár lépés választotta el őket, hogy belépjenek az üzem kapuján. Ekkor történt meg az, amit nem tudtak kivédeni, mert nem számíthattak rá, mert nem tehettek róla.

Feltűnt egy autó és akkor gázolta el őket, amikor már nem az ő kezükben volt az életük. Egészen kevés hiányzott. Már majdnem átértek az úton, a bejárat előtt, az utolsó átkelőnél. Csak vakvezető kutyája, Infra vette észre a száguldó veszélyt. Kétségbeesetten próbálta elrántani a gazdáját, de már hiába. Úgy tudjuk, hogy az autó még csak nem is fékezett, és a sofőr azt mondta, hogy elvakította a nap.Sándort a mentő életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba, a mentőben még képes volt beszélni, de a kórházban már nem tudták megmenteni az életét – olvasható az Alapítvány bejegyzésében.

Modok Sándor szörnyű tragédiájáról számolt be a Tények. Infra kutyus kiképzője, Királyné Barkóczi Emese emlékezett vissza Sándor és vakvezető kutyája kapcsolatára.

A környéken nincs zebra, ráadásul ott a bejárat, máshol nem tudtak volna átkelni. El sem tudom képzelni, mit élhetett át szegény keresztapám, amikor Infra megérezte a bajt. Nem tudhatta, hogy mit akar jelezni a kutya. Az autó egy tőlük 100 méterre fekvő kanyarból hajtott beléjük. Esély sem volt arra, hogy érzékelje a kutya vagy keresztapa. Infra az utolsó percekben mindent megtett, amit csak lehetett. Hálásak vagyunk neki, szeretnénk, ha a temetésen is ott lenne

– mondta a Blikknek az áldozat keresztlánya.

A sofőr a lap információi szerint az autópálya felől érkezett, és azt mondta a rendőröknek, hogy elvakította a nap, ezért nem látta az átkelni próbáló Sándort és kutyáját. 

Infrát kiképzője fogadta be otthonába, nála nyugodt körülmények között pihenhet.

Sándor vakvezető kutyáját, Infrát azonnal elvitték állatorvoshoz. A kutyusnak vérömleny keletkezett a mellkasán, amit a hám okozott, amikor megpróbálta elrántani Sándort.

Meg van szeppenve kicsit, a hangos dolgokra összerezzen vagy odakapja a fejét. Hatalmas trauma érte, sok időre van szükség, hogy kiderüljön, hol és hogyan tudja folytatni az életét. Mi minden gondoskodást és szeretetet megadunk neki, ami csak lehetséges, mindig a mi csapatunkhoz fog tartozni.

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Kapcsolódó

Kevesen ismerik: egy kedves énekes, a rozsdás csuk

Viki

Csontsoványra éheztette és elhanyagolta kutyáját egy férfi Porván

magyarallatvedo

Budapesti börtönben dolgozik az ország legcukibb szolgálati kutyája, Legó

magyarallatvedo