Magyar Állatvédelem
Image default

Kukába dobta az óriáskígyóit egy nagyváradi fiatal

A három óriáskígyó közül az egyik elpusztult, kettőt a rendőrség kukázott ki – írta meg a megdöbbentő esetet a Főtér.

Sokkoló felfedezést tett kedd reggel a háztartási szemét eldobása közben egy nagyváradi lakos: a tömbháza előtti szemeteskukák mellett, műanyag dobozokba zárva három óriáskígyóra lett figyelmes. Az egyik nem mozgott, de a másik kettő szemmel láthatóan nagyon is életben volt, ezért a férfi bejelentést tett a 112 segélyhívószámon.

A helyi rendőség és a környezetvédelmi őrség helyszínre siető munkatársai megállapították, hogy a három kígyó közül az egyik királypiton. Rövid nyomozás után sikerült beazonosítani a kígyók gazdáit, egy 22 éves környéken élő fiatalt. Állítása szerint azt hitte, elpusztultak, ezért dobta a kukák mellé a műanyagdobozokba zárt hüllőket. Magyarázatát nehezen hitték el a hatóságok, hiszen a két állat mozgott, ráadásul a fiatal húst is hagyott nekik a terráriumban.

Az eset híre eljutott az állatrendőrséghez is, mely megbüntette a fiatalt. Háziállatok közterületen való „felejtése” miatt egyébként 1000 és 2000 lej közötti büntetés jár.

Minden jó, ha jó vége: az életben maradt pitonok jól vannak, egészségesek, és a nagyváradi állatkertben találtak új otthonra – zárta sorait a Főtér.

(Forrás: Főtér, Kép: Hüllő Magazin)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

EXKLUZÍV! Elpusztult elefántok: Casellyék birtokán jártunk

magyarallatvedo

Még mindig magányos a börzsönyi farkas

magyarallatvedo

Testvéreit mind örökbe fogadták, csak őt nem: szomorú tekintete meghatotta az állatmentőt

Marci