Közel 400 kutyát mentettek meg attól Kínában, hogy nyárson végezzék

Olvasási idő:1 perc

Egy állatvédő szervezet osztotta meg a hírt, miszerint Kínában több száz ellopott háziállatot mentettek meg attól, hogy nyárson végezzék.

Az állatokat teherautóval szállították a Yulin kutyahúsfesztiválra, ahol évente több ezer kutyát és macskát vágnak le húsukért. A 2009-ben a kutyahúskereskedők által létrehozott fesztivál egyre népszerűtlenebb, mivel a kínaiak többsége sem támogatja a kutya- és macskahús fogyasztását.

Nemrégiben azonban közel 400 kutyát mentettek meg a NoToDogMeat önkéntesei, akiknek sikerült megállítaniuk egy járművet, és onnan biztonságban kiszabadítaniuk az állatokat.

A történetben van egy érdekes csavar is: az állatvédők 386 kutyát mentettek meg a haláltól, de a tényleges megmentett négylábúak száma 389, mivel az egyik kutya 3 kölyöknek adott életet.

Zhao, az állatvédő, aki a NoToDogMeat számára menedékhelyeket működtet Pekingben és Hebeiben, azt mondta, hogy biztos benne, hogy a megmentett kutyák közül sokan korábban háziállatok voltak, hiszen az emberekkel barátságosan viselkedtek.

“Sokuk a vezényszavakra is reagált, de volt olyan kutya, akinek egyenesen nyakörve is volt” – mesélte Zhao, majd folytatta: “Azon fogunk dolgozni, hogy megpróbáljuk azonosítani a tulajdonosokat, de jelenleg az a legfontosabb, hogy biztosítsuk, hogy minden kutya egészséges legyen, és biztonságos helyre kerüljön.”

A több nyakörvet is viselő állat megerősíti az állatvédők azon állítását, hogy a kutyahúsfesztiválra levágásra elszállított állatok nagy részét nem kutyafarmokon nevelik, ahogyan azt a fesztivál szervezői állítják. Ehelyett a jelek arra utalnak, hogy sok állat valójában szeretett családi kedvenc volt korábban, és ellopták őket.

A hongkongi székhelyű Animals Asia jótékonysági szervezet szerint az általuk megkérdezett kínai falvak 70 százalékában állították a lakók, hogy rejtélyes módon veszítettek el kutyájukat.

(Forrás: ladbible.com)

magyarallatvedelem.hu