Magyar Állatvédelem
Image default

Közel 200 szervezet nyert az 500 millió forint keretösszegű állatvédőknek szóló pályázaton

Mint ahogy arról korábban hírportálunk is beszámolt, Magyarország Kormánya eddig soha nem tapasztalt pályázati lehetőséget hirdetett a civil állatvédő szervezetek részére. Az eredményeket a mai napon teszi közzé a Herman Ottó Intézet, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos és Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Ovádi Péter hatalmas sikernek és örömnek értékelte, hogy minden olyan szervezet nyert, amelyik határidőn belül vagy a hiánypótlási időszakban hiánytalanul megküldte a pályázati anyagát. Ez összesen 187 nyertes szervezetet jelent. Kiemelte, hogy nemcsak a társállatokkal, hanem haszon és vadon élő állatokkal foglalkozó civil szervezetek is vannak a nyertes pályázók között.

A civil szerveztek 500 ezer és 10 millió Ft közötti támogatási forrásra pályázhattak, az elnyert forrást működési költségekre, állategészségügyi szolgáltatásokra, illetve férőhelyek bővítésének finanszírozására használhatják fel. 

A kormánybiztos hozzátette, egyre több pozitív visszajelzést kap a civil szervezetektől is, ez megerősíti abban, hogy jó úton járnak, hiszen további eredményeket csak kölcsönös támogatással és segítségnyújtással lehet elérni.

A nyertesek listája a támogatást nyújtó Herman Ottó Intézet honlapján érhető el.

(Fotó: Véssey Endre (IM))

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Kopjával végzett ki egy golden retrievert a drogos – FOTÓKKAL FRISSÍTVE

magyarallatvedo

Népszámlálás tartott a budapesti állatkert

magyarallatvedo

A főváros vezetését nem érdeklik az állatok

Marci