Magyar Állatvédelem
Image default

Közel 15 ezren írták már alá az állatkertek és vadasparkok megnyitásáért indult petíciót

Két nappal ezelőtt indított peícciót aHANG oldalon Berezvai Zombor, a célja pedig az volt, hogy 15 ezer aláírást gyűjtsön össze. Így kéri a kormánytól, hogy az üzletek és szolgáltatók mellett a vadasparkok és állatkertek is kinyithassanak.

Cikkünk írásakor már majdnem elérték a bűvös számot, csupán néhány száz aláírás hiányzik.

Ahogy a petíció leírásában áll, a kérelmezők úgy látják, az egyre kedvezőbb időjárás miatt az emberek szeretnének kimozdulni otthonról. Az állatkertek és vadasparkok pedig erre nagyon jó lehetőséget teremtenek. Mint írják, a szabadban töltött idő a digitális oktatásban részesülő diákok számára is lehetőséget teremt a számítógéptől való elszakadásra, az otthonról való kimozdulásra.

Mivel többségében szabadtéri létesítményekről van szó, ezért a járványügyi kockázat is minimális, a szabad levegőn ugyanis sokkal könnyebb távolságot tartani, mint a zárt helyeken. Szükség esetére hozzáteszik, hogy ha úgy alakulna, az állatkertekben, vadasparkokban ugyanúgy lehetne korlátozni a bent lévők számát, mint az üzleteknél.

Végül pedig felhívják a figyelmet arra is, hogy a nyitásra azért is nagy szükség lenne, mert az állatok etetése, gondozása a zárvatartás ideje alatt is folyamatos költséget jelent az intézményeknek, így azok egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerülnek.

nlc.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Fajmegőrzési céllal érkezett Debrecenbe ez az aranyos vari

Marci

Szurikátababák jöttek a világra a Gyöngyösi Állatkertben

Marci

Tragédia a fővárosi állatkertben: elhunyt Móric, az orángutánkölyök

Marci