Magyar Állatvédelem
Image default

Közel 15 ezren írták már alá az állatkertek és vadasparkok megnyitásáért indult petíciót

Két nappal ezelőtt indított peícciót aHANG oldalon Berezvai Zombor, a célja pedig az volt, hogy 15 ezer aláírást gyűjtsön össze. Így kéri a kormánytól, hogy az üzletek és szolgáltatók mellett a vadasparkok és állatkertek is kinyithassanak.

Cikkünk írásakor már majdnem elérték a bűvös számot, csupán néhány száz aláírás hiányzik.

Ahogy a petíció leírásában áll, a kérelmezők úgy látják, az egyre kedvezőbb időjárás miatt az emberek szeretnének kimozdulni otthonról. Az állatkertek és vadasparkok pedig erre nagyon jó lehetőséget teremtenek. Mint írják, a szabadban töltött idő a digitális oktatásban részesülő diákok számára is lehetőséget teremt a számítógéptől való elszakadásra, az otthonról való kimozdulásra.

Mivel többségében szabadtéri létesítményekről van szó, ezért a járványügyi kockázat is minimális, a szabad levegőn ugyanis sokkal könnyebb távolságot tartani, mint a zárt helyeken. Szükség esetére hozzáteszik, hogy ha úgy alakulna, az állatkertekben, vadasparkokban ugyanúgy lehetne korlátozni a bent lévők számát, mint az üzleteknél.

Végül pedig felhívják a figyelmet arra is, hogy a nyitásra azért is nagy szükség lenne, mert az állatok etetése, gondozása a zárvatartás ideje alatt is folyamatos költséget jelent az intézményeknek, így azok egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerülnek.

nlc.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Felfüggesztett börtön a lelőtt gímbikáért

magyarallatvedo

Megható videó: kutya segített a macskának a fialásban

Marci

Brutális állatkínzás: vasvillával szúrta fejen az öt hónapos kutyát a taktaharkányi férfi

Marci