Komolyabban veszi a kormány az állatvédelmet

Eddig Ovádi Péter, mint a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosként felelt az állatvédelemért az Agrárminisztérium kötelékén belül. Az új kormányban viszont mint kormánybiztos szerepel. Az állatvédelem szintet lépett, innentől kezdve az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe utalta a miniszterelnök.

Mi a különbség a kormánybiztos és a miniszteri biztos között?

“Ha a kormány feladatkörébe tartozó feladat kiemelt fontosságú, ugyanakkor sem a kormányhivatal, sem a minisztérium feladatkörébe nem tartozik, akkor a miniszterelnök kormánybiztost nevez ki a feladat hatékony koordinálására. A kormánybiztos megbízatása addig tart, amíg a feladatot el nem végzi…” Míg a miniszteri biztos “a miniszter feladatkörébe tartozó feladat ellátására miniszteri biztost nevezhet ki. Megbízatása határozott időre szól, de legfeljebb, amíg a miniszter hatáskörét gyakorolja.”

Felelős állattartás, cselekvő állatvédelem. Üdv a fedélzeten, Kormánybiztos Úr! 🇭🇺
Ovádi Péter a jövőben az Igazságügyi Minisztérium kötelékében látja el az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi feladatait. Hajrá, állatvédelem! Hajrá, Péter! 🇭🇺✌🏻 – írja Dr. Varga Judit igazságügyminiszter a facebookon.
Varga Judit bejegyzését Ovádi Péter is megosztotta, az alábbi szöveggel:
Magyar Állatvédelem