Magyar Állatvédelem
Image default

Napokig szenvedett, mire megtalálták az állatvédők az autó után kötött kiskutyát

Olvasási idő:1 perc

Az Állatbarát Alapítvány osztotta meg Facebook oldalán Joona történetét. Az alig egy éves kutyust gazdája a kocsi után kötötte, a forró aszfalton rendkívül súlyos égési sérüléseket szenvedett, azonban az állatmentőknek hála ma már a gyógyulás útjára léphetett.

„Joona valahol megszületett, nem is túl rég, talán egy éve maximum. Hamar láncra kerülhetett, a nyakán a kikopott szőr ezt elég egyértelműen mutatja. (…) Nem tudjuk, mit tett, vagy mit nem tett ez az ártalmatlan kutya, de egy biztos: a gazdája úgy döntött pár napja, hogy az autója után köti, és ki tudja, hány kilométeren keresztül húzza maga után a tehetetlen kamaszt, aki vélhetően tiszta erőből küzdött” – írja az Állatbarát Alapítvány a közösségi oldalán felidézve az elmúlt évek egyik hasonló esetét, a balotai állatkínzóét, aki szintén hasonló módon kínozta kutyáját.

A Facebook bejegyzésből kiderült, hogy az állatvédőket a régi postás hívta, mire a helyszínre értek, már a rendőrség is megérkezett.

„Joona az aszfalton feküdt, nem bírt felállni, mindkét térde szétnyílva, látszottak a csontok. A körmei tőből kiszakadva, a talppárnák mind a négy lábon leégve, leválva, a lábfején roncsolt, elhalt, fekete bőr, a térde sérülése körül is elfeketedett, elhalt bőr” – magyarázzák az állatvédők rámutatva:

teljesen egyértelmű volt, hogy ezt a szerencsétlen kutyát valaki a forró aszfalton nagy sebességgel húzta maga után.

Feltételezésük szerint az állat az eszméletét veszthette, másképp ezt a brutális fájdalmat nem bírta volna ki.

„Talán azt hitte a tulajdonosa, hogy meghalt, és magára hagyta a semmi közepén” – teszik hozzá.

A sebből áradó bűzből sejteni lehetett, hogy napok óta szenvedhetett a kutya, akit végül állatorvoshoz vittek, a gazda ellen pedig feljelentést tettek. Úgy tudni, a kutyus meg fog gyógyuli, bár rengeteg gyógyszert kapott, és a testi és lelki rehabilitációja is el fog tartani egy ideig.

magyarallatvedelem.hu – Fotók: Állatbarát Alapítvány

Kapcsolódó

Kényszerpihenőre kerülnek a német rendőrkutyák az új állatvédelmi törvényük miatt

magyarallatvedo

Utazás közben is megnyugtatja stresszes társát a kutya

Marci

Fehérváron gyógyult a fokozottan védett nagy kócsag egy példánya

Marci