Magyar Állatvédelem
Image default

Kisfilmen Samu, a két hónapos elefánt

Olvasási idő:1 perc

A Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb videóján bepillantást nyerhetünk Samu, a két hónapos elefánt életébe.

Az Állatkertünkben látható sok-sok kisállat, kölyök és fióka közül természetesen Samu, a kiselefánt a legnépszerűbb – írja a zoobudapest.com.   Az ifjú ormányos április 24-én született, azaz már két hónapos is elmúlt, nevet pedig a nagyközönség körében meghirdetett szavazás alapján kapott. A születése, illetve bemutatkozása óta eltelt időben nemcsak sokat nőtt és gyarapodott, hanem egyre aktívabban fedezi fel az őt körülvevő világot. Napjai sok játékkal telnek, szeret szaladgálni, labdázni, sőt, Arunnal, a három és fél esztendős nagytesóval még birkózni is szoktak. Persze azért Samu még nem merészkedik túl messzire Angele-tól, a gondos anyukától, sőt egy kis játék, hancúrozás után mindig visszaszalad hozzá.

A kiselefánt fejlődésében fontos folyamat, hogy a kezdetben kizárólagos táplálékának számító anyatej mellett egyre gyakrabban próbálkozik a felnőtteknek való szilárd takarmánnyal. Eleinte csak szagolgatta és ormányával tapogatta azokat a finomságokat, amelyeket a nagy elefántok előszeretettel fogyasztanak, aztán elkezdte csócsálgatni az ennivalót, most pedig már az almából, a lucernaszénából és más takarmányokból is rendszeresen eszik, habár az sem ritka, hogy inkább játszik az ennivalóval.

Mostanában fedezte fel magának a kifutóhoz tartozó medencét is. Elefántjaink számára ugyanis még 1999-ben egy olyan medencét alakítottunk ki, amelybe teljesen, akár a fejük búbjáig is elmerülhetnek. Samura való tekintettel azonban a biztonság kedvéért ezt a medencét most még nem töltjük tele, hanem csak a második, harmadik lépcsőfokig (ami alatt persze elefántokra méretezett lépcsőfokokat kell érteni). Így lényegében „elefánt gyerekmedencénk” van, Samu ebben szokott pancsolni, és nagyokat hancúrozni anyukájával, meg a nagytesóval – olvasható az állatkert honlapján.

 

Kapcsolódó

Farkasfalka portyázik a Hortobágy területén

Marci

Ezekkel a módszerekkel növelhetjük kutyánk élethosszát

magyarallatvedo

Szörnyű körülmények közül próbáltak kutyákat kimenteni, ám a rendőrség szerint nem történt állatkínzás (Videó)

magyarallatvedo