Kisfilmen láthatjuk az újonnan elnevezett perzsa leopárdkölyköket

Olvasási idő:1 perc
Egy hét alatt majdnem tizenhatezer voks érkezett a nemrégiben bemutatkozott perzsa leopárd kölykök nevére. A szavazás eredményének bejelentése mellett egy kisfilmet is bemutat a Fővárosi Állatkert a nyolcadik és a tizedik heti vakcinázáskor készült felvételekkel.

A közelmúltban bemutatkozott perzsa leopárd kölykök nevének kiválasztására még múlt csütörtökön hirdettek szavazást. A nőstény és a hím ivarú kölyök esetében is három-három névből lehetett kiválasztani a legszimpatikusabbat, a legjobban tetszőt. Egy hét alatt csaknem tizenhatezren szavaztak, és érdekes módon a leopárd kisfiú nevére huszonhattal több voks érkezett, mint lánytestvére nevére.

A nőstény állat esetében a három név közül az Ayra lett a befutó a szavazatok 53,8 %-ával. Az óperzsa, illetve szanszkrit eredetű név jelentése: tiszteletre méltó, hűséges, barátságos.

A hím leopárdkölyöknek szánt nevek közül az Amir győzött, az összes voks 53,2 %-ával. Ez a név a perzsa és az arab nyelvterületen egyaránt elterjedt név, amely vezért, illetve uralkodót jelent (eredete lényegében azonos az emír szóval), de jelenti azt is, hogy halhatatlan.

A két perzsa leopárd kölyök még szeptember 10-én született, ám az első hetekben gondozóikon és az állatorvosokon kívül senki sem láthatta őket, hiszen ilyenkor az állatok még a „szülőszobában” tartózkodnak, ahol a legteljesebb nyugalmat biztosítják számukra. Nyolchetes, illetve tízhetes korban jön el a vakcinázás ideje, ilyenkor néhány percre már kézbe veszik az állatokat. A második ilyen alkalommal, amikor a kicsik tízhetesek voltak, egyúttal hivatalos bemutatkozásukat is megtartották.

A nyolcadik és tizedik heti vakcinázáskor készült felvételekből most egy kisfilmet is megtekinthetünk, amelyben az ilyenkor szokásos műveletekről dr. Sós Endre, az állatkert vezető állatorvosa, természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója beszél.

 

(Forrás: zoobudapest.com)