Magyar Állatvédelem
Image default

Kirakta és magára hagyta a tengerimalacokat a hidegben egy soproni férfi

Olvasási idő:1 perc
Hiába bánta tettét a soproni férfi, állatkínzás miatt kell felelnie.
Egy soproni nő a Soproni Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2022. október 26-án, miután kutyasétáltatás közben Fertőboz közelében két gazdátlan tengerimalacot talált az aljnövényzetben – számolt be az esetről a a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az eset miatt állatkínzás vétsége miatt indult büntetőeljárás a városi kapitányságon.
Az eljárás során a tengerimalacok gazdáját, egy 45 éves soproni férfit a rendőrök beazonosították, aki a kihallgatása során elmondta, hogy mivel nem tudott új gazdát találni a kisállatoknak, ezért Fertőboz külterületén, egy bokros részen szélnek eresztette azokat. A fiatalember gyanúsítotti vallomása során tettét beismerte és azt nagyon megbánta.
A Soproni Rendőrkapitányság a büntetőeljárás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a nyomozást vádemelési javaslattal 2023. január 6-án a Soproni Járási Ügyészségnek megküldte.
A Soproni Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy állatkínzás bűncselekményét követi el az, aki:
– gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
– gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
– a büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás az állatnak különös szenvedést okoz, vagy több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.
A felelős állattartás erkölcsi kötelessége minden embernek, ami azt jelenti, hogy a gondozásában álló állatoknak az életszükségleteihez és életkörülményeihez szükséges feltételeket biztosítania kell!

Kapcsolódó

Csodálatos: 20 év várakozás után ezüstös szarvascsőrű fiókák keltek ki Nyíregyházán

Marci

Rangos elismerést kapott Amerikában egy újabb őshonos magyar kutyafajta, a mudi

magyarallatvedo

Újabb ügyes kutya fogta el a betörőt

magyarallatvedo