Kihúzták a strandolók a cápát a vízből, hogy fotózkodhassanak vele – VIDEÓ

Olvasási idő:1 perc

A megdöbbentő eset az olasz tengerparton történt a múlt héten. Több strandoló fogott össze, hogy kihúzzanak egy cápát a vízből csak azért, hogy lefotózzák magukat vele. Az ügyben nyomozás indult, bár van aki szerint csak segíteni akartak a magától partra vetődött állaton – írja az Origo.

Szardínia szigetén, Gonessa településen történt az eset, Fontanamare partjainál. Több strandoló a farkánál fogott meg egy cápát a vízben, majd kihúzták a partra. Úgy tudni, az állat egy kékcápa volt, ami többnyire ártalmatlan az emberre.

Amíg az állat kint vergődött a homokban, az emberek fényképezgetni kezdték. Voltak azonban, akik nem nézték jó szemmel az eseményeket, és felszólították az embereket, hogy azonnal engedjék vissza a cápát a vízbe.

A parton készült felvételek a közösségi médiában is nagy felháborodást váltottak ki. Sokan írták, hogy csak azért rángatták ki az állatot a vízből, hogy pózolhassanak vele. Egy szemtanú azonban azt állítja, hogy a cápa többször is partra vetette magát, és az emberek juttatták vissza a vízbe.

Egy helyi állatvédő aktivista ügyvédet bérelt az eset kivizsgálására. Mint mondta a felvételeken több ember látható a vízben, akik egy cápának tűnő valamit próbálnak kihúzni a vízből. Az állat láthatóan szenvedett, és más strandolók követelték, hogy tegyék vissza a vízbe – mondta.

A videó itt tekinthető meg.

magyarallatvdelem.hu