Magyar Állatvédelem
Image default

Kidobta a kismacskákat a kocsija ablakán – ez történt utána

Olvasási idő:1 perc

Múlt hét csütörtökön tartóztatták le azt a 29 éves férfit, aki két kiscicát dobott ki egy mozgó járműből az egyik amerikai autópályán.

Az elkövetőt, Diego Torres Ruizt kétrendbeli állatkínzással vádolták meg.

“Nagyon komolyan veszem ezeket az eseteket, és örömmel jelentem, hogy ebben az ügyben letartóztatás történt”

– mondta Rick Ramsay seriff, a Monroe Megyei Sheriff Hivatalának vezetője.

Ez a férfi dobta ki a két kismacskát a kocsijából

November 28-án egy autós jelentette, hogy két kiscicát látott egy észak felé haladó Hyundai Santa Fe-ből kiesni a 87-es kilométerszelvény közelében, ami miatt a járművek kitértek, hogy elkerüljék az ütközést. A szemtanú megadta a gyanús jármű rendszámát és leírását.

Az elkövetőt csak később sikerült azonosítani, de nem sokkal később meg is állították. Tagadta, hogy bármit is tudott volna a cicákról. A macskákat nem találták meg azonnal, Ruizt pedig elengedték. A seriffhivatal tovább kereste a cicákat.

Még azon a napon a seriff hivatala az egyik cicát holtan találta, feltehetően elütötte egy autó. Egy másik, a közelben lévő cica az erdőbe szaladt, és eltűnt a szem elől, de később egy környéken dolgozó megtalálta, és a Key Largo-i Whiskers & Paws & Paws intézménybe szállította nem életveszélyes sérülésekkel. A szemtanú örökbe fogadta a túlélő cicát, és megerősítette, hogy a cicák hasonlítanak az U.S. 1-en történt incidensben szereplő cicákra.

A szemtanú azonosította Ruiz járművét is, mint az autópályán közlekedő gyanús járművet. A seriff hivatala értesítette az államügyészi hivatalt, és elfogatóparancsot adtak ki Ruiz letartóztatására, akit kicsivel később le is tartóztattak. A szemtanú pedig örökbefogadta a megtalált kismacskát…

People – Magyar Állatvédelem

 

Kapcsolódó

Speciális kóborkutya biznisz virágzik Szabadkán

magyarallatvedo

Az Ukrajnából mentett háromlábú macska már Birminghamben él

magyarallatvedo

Nevet kaptak a júniusban született eszméletlenül aranyos apró pandaikrek – VIDEÓ

Marci