Magyar Állatvédelem
Image default

Kidobott kiskutyákat mentettek a Fradisták

Olvasási idő:1 perc

Közel másfél éve alakult elkötelezett állatbarát fociszurkolók részvételével a Fradisták Az Állatokért civil szervezet. Azóta már segítettek jónéhány beteg, sérült, bajbajutott állaton. Tagjaik mentettek már számos kutyust, cicát, madarat, de volt arra is példa, hogy egy kiszáradt tóból nagytermetű halat mentettek meg. 

Sem a lelátón, sem pedig az állatmentésben nem ismernek félelmet. A „Fradi-család”, ahogyan magukat jellemzik, egy nagyon változatos barátias, családias közösség. Megtalálhatóak a marcona külsejű ultrák mellett a csinos szurkoló hölgyek is, de szép számmal képviselteik magukat az idősebb korosztály tagjai mellett a gyerekek is. Azok a gyerekek, akik, a sport szeretete mellett az állatok szeretetét és az állatvédelem fontosságát is megtanulják idősebb szurkolótársaiktól már fiatal korukban. Merthogy a sokszínű „Fradi-család” tagjai egyben teljesen hasonlóak: szeretik az állatokat!

A Fradisták szabadidejükben állatot mentenek, fizetik az állatorvosi költségeket, karitatív rendezvényeken hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára, és igyekeznek minél több megmentett állatot gondoskodó gazdiknál elhelyezni.

A napokban PCAS szervezete kért segítséget tőlük, ugyanis valaki Baktalórántháza térségében hét egészen kicsi kutyust dobott ki egy dobozban. A picik nagyjából két hónaposak lehettek csak. A csöppségek ezt követően bekerültek egy szabolcsi gyepmesteri telepre ahol a hideg betonon kaptak helyet, és orvos sem látta őket.
Amikor a fradisták értesültek a kutyusok döbbenetes körülményeiről, szinte azonnal autóba ültek és elhozták a négylábúakat.
A kicsik most már biztonságban vannak, megkapták a szükséges orvosi ellátást, túlestek a féreghajtáson és hamarosan megkapják a kötelező oltásaikat is.
Szabó Krisztián, a Fradisták az Állatokért Egyesület alelnöke elárulta, hogy a Bull Types Rescue szervezet fogadta be őket ideiglenesen, gondozásukat pedig természetesen a zöld-fehér szurkolók vállalták, amíg nem találnak a kicsiknek szerető gazdit és biztonságos otthont.
(Forrás és képek: Fradisták az Állatokért)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Kutyákkal a leukémiás gyerekekért

magyarallatvedo

Állatok napját tart vasárnap a Fradi

magyarallatvedo