Kézből nevelik Djangot, a földre pottyant kengurubabát

Még március végén történt a Pécsi Állatkertben, hogy a látogatók jelezték, egy kis kenguru, akinek még anyja erszényében lenne a helye, a földön van. Mivel több ivarérett nőstény van a csapatban, így nem lehetett biztosan tudni, melyik is a mamája, illetve azt sem, miért pottyanhatott ki az erszényből.

Emiatt végül az állatkert munkatársai a kézből való felnevelés mellett döntöttek. Mivel az erszényben az anya testhője melegíti, így most mesterséges körülmények között egy táskában lakik, melyben egy melegítőlap tartja a megfelelő hőmérséklet számára. Kezdetben igen kis adag tápszert fogyasztott, ezért napjában (az éjszakát is beleszámítva) legalább 8 alkalommal kellett etetni.

Mára már nagyobb adagokat képes elfogyasztani, a szilárd takarmánnyal is lassan kezd ismerkedni, de így is sok törődést igényel.

“Ember mamája mindent elkövet, hogy a kis Django erős, egészséges kifejlett kenguruvá váljon, ám addig még hosszú út áll előtte! Szurkoljunk Neki együtt, hogy sikerrel végigjárja ezt az utat” – írták az intézmény közösségi oldalán.

(Fotók: Facebook/Pécsi Állatkert)

magyarallatvdelem.hu