Magyar Állatvédelem
Image default

Kétéves kislány karját tépte le egy menhelyi kutya

Olvasási idő:1 perc

Horrorisztikus baleset érte nagyszülei állatmenhelyén az imádnivaló Sophia Scravert még júliusban. Úgy tudni, a kétéves kislány látogatása során a farkaskutyák felé vette az irányt, ahol a egyik négylábú csillogó nyakörve megtetszett neki, ezért megpróbálta megfogni azt. A kicsi ezért benyúlt a ketrecbe, ám kihúzni már nem tudta a kezét, ami emiatt könyöktől lefelé leszakadt. Mire a nagyszülők odaértek, a levált végtag már a földön hevert. – tudóst a Daily Star nyomán a Bors Online.

Sürgősen a kórházba szállították, én pedig visszamentem a pici kezéért. Még ma is előttem van, ahogy a kis kéz marokra van szorítva, mintha még akkor is a nyakörvért nyúlt volna – vallotta be a nagymama.

A menhely állatparkként üzemel: több vadállatot is tartanak, akik között rendszeres körsétákat szerveznek.

A tragikus balesetet harapásként jelentették be a nagyszülők, de a nagymama saját bevallása szerint annak nem sok értelme lenne. Ugyanis mint mondja, ha egy ketrecben lévő állat leharap egy végtagot, annak nyoma kéne, hogy maradjon, erre utaló jel azonban nem volt.

A hatóságok azóta hat rókát, négy teknőst, három prérifarkast és két őzet is eltávolítottak a menhelyről, habár farkaskutyából továbbra maradt 47 egyed.

A nyomozás jelenleg is folyik az üggyel kapcsolatban, a kis Sophiának pedig gyűjtést szerveztek, hogy az orvosi költségeket fedezni tudja a család.

Kapcsolódó

Menhelyen hagyták a 20 éves kutyust, mert túl idősnek gondolták

Marci

Megszépítik az árva kutyákat és cicákat, így várják az örökbefogadókat

magyarallatvedo

Kóbor kutyának álcázva próbálják a britek visszaadni a menhelyeknek a karantén alatt beszerzett állatokat

magyarallatvedo