Két gyönyörű leopárdkölyök született Budapesten, már az oltásokat is megkapták – VIDEÓ

A Fővárosi Állatkertben tovább folytatódik a „baby boom”, ezúttal a perzsa leopárdoknál volt gyermekáldás. A fiatal párnak most születtek először kölykei: Banu, a négyéves nőstény tavaly decemberben, Akhum, az ötéves hím pedig 2018-ban került Budapestre.

A kölykök szeptember 10-én születtek, vagyis most pénteken lettek éppen tíz hetesek. Eddig azonban nem láthatta őket a nagyközönség (az állatkert tájékoztatása szerint még az állatkerti munkatársak többsége sem), hiszen az első hetekben a legteljesebb nyugalmat volt szükséges biztosítani számukra.

Az első vizsgálatokra és oltásra nyolchetes korukban került sor, most pedig az állatok megkapták a második kombinált vakcinát, illetve az ilyenkor szokásos féreghajtó pasztát is, emellett pedig mindketten azonosító chipet is kaptak, éppen úgy, ahogyan ez ma már a kutyáknál is szokás. Természetesen a nemüket is megállapították, és meg is mérték őket: a nagyobbik, 6,2 kg-os állat nősténynek, a kisebbik, 5,2 kg-os hímnek bizonyult.

A kölyköket csak néhány percre választották külön az anyaállattól, a vakcinázás és chipelés műveletét a Facebookon bárki követhette.

(Forrás, fotók: ZooBudapest)