Magyar Állatvédelem
Image default

Kerítésbe szorult őzet mentettek a zuglói rendőrök

A házak közé tévedt egy őzike, majd beszorult egy kerítésbe menekülés közben. A rendőrök segítettek rajta. – írja az itt lakunk.hu

„A lakóházak közé tévedt riadt őzet egy férfi vette észre, aki azonnal szólt a rendőröknek. Bár az állatot a bejelentő szem elől tévesztette, a fiatal patást nemsokkal később az önkormányzati rendészet munkatársa megtalálta. Az őz a lakóházak kerítésén átugorva próbált kiutat találni a városból, de egy ház belső udvarán beszorult a kerítés közé.

A járőrök és honvéd társuk, hogy segíthessenek rajta, ketten lefogták a hátsó lábát, ketten pedig átmásztak a kerítésen, hogy a csapdába esett állatot biztonságosan ki tudják szabadítani. A mentés után sajnos őzünk szorult helyzete ezzel még nem ért véget, saját biztonsága érdekében el kellett töltenie egy kis időt az Újpesti Állatvédő Liga befogókenneljében, majd átesni egy rutin orvosi vizsgálaton is. Szerencsére nem kellett sokat várnia, hiszen a doktor úr nem talált rajta sérülést, így egy mezőőr kísértében vissza is térhetett a Pilis Parkerdőbe” – írja az esetről a rendőrség a Facebookon.

magyarallatvedelem.hu, fotó illusztráció: getty images

 

Kapcsolódó

Isten éltessen Bajnok!

magyarallatvedo

A rendőrök juttatták haza a szilveszter éjjel elkóborolt, riadt kutyust – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Már a kifutón az új jegesmedve

Viki