Magyar Állatvédelem
Image default

Kegyetlen állatkínzás: kidobott hűtőben lakott az éheztetett kutya

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki embertelen körülmények között tartotta kutyáját. A vádlott napokig nem volt otthon és egyedül hagyta kutyáját, aki egy kidobott hűtőben lakott addig és éhezett – írja a blikk.hu.

Idén februárban a férfi több mint egy héten keresztül nem volt otthon, az ebet pedig láncon kikötve magára hagyta a szeméttel teli udvaron. Kutyaháza nem volt, a telken volt egy kidobott hűtő, abba bújt bele a kiszolgáltatott állat, hogy valamelyest védje magát az időjárástól.

A kutyának még csak a közelében sem volt se víz, se élelem, a ‘gazdája’ pedig senkit nem bízott meg azzal, hogy a távollétében valaki gondozza őt. Emiatt akár maradandó egészségkárosodást is szenvedhetett vagy meg is halhatott volna a kutya, mivel súlyosan lesoványodott, szomjazott és éhezett.

,,A vádirat szerint a vádlott cselekményével az állatnak különös szenvedést okozott. A járási ügyészség a vádlottal szemben különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni” – írja az ügyészség.

blikk.hu nyomán magyarallatvedelem.hu; fotó: Northfoto

Kapcsolódó

Élve nyúzhattak meg egy kiskutyát Szolnokon

Viki

Négy év letöltendőt kapott az állatkínzó, aki három óra szenvedésre ítélte a kutyáját

magyarallatvedo

Borzalmas állapotban lévő kutyát mentettek az állatvédők (+18)

Viki