Magyar Állatvédelem
Image default

Karcsi, a mentett gólya is gyakran hűsöl a strandon

Olvasási idő:1 perc
A Fővárosi Állat-és Növénykert egyik Facebook posztjában hívta fel a figyelmet Karcsira, a mentett gólyára. A kalandos kedvű gólya a Margitszigeti Kisállatkert lakója egy ideje. A fotók tanúsága szerint Karcsi nagyon szereti a víz közelségét, ezért időnként kilátogat a Dunapartra, akár a pesti oldalra is, sőt néha a közeli Palatinus Strandot is felkeresi.
A Fővárosi Állat-és Növénykert munkatársai szerint Karcsi esete nem egyedi, hiszen a Margitszigeti Kisállatkertben látható gólyák, legalábbis a felnőtt állatok, egytől-egyig mentett madarak, akiknek az életét ugyan sikeresen megmentették, de sérüléseik jellege olyan volt, hogy a röpképességüket teljes egészében nem lehetett visszaállítani, ezért természetesen elengedni sem lehetett őket. Margitszigeti bemutatóhelyünkön arra törekszenek, hogy minél teljesebb életet élhessenek a sérült madarak, ami igen jól szokott sikerülni, hiszen gyakori, hogy a mentett gólyák párba állnak, fészket építenek, tojásokat raknak és aztán együtt gondozzák a kikelő fiókákat, ahogyan ez az idei szezonban is történt. Persze a mentett gólyák egy része nem teljesen röpképtelen, csak éppen Afrikáig nem tudna egyikük sem elrepülni. Az viszont némelyiküknél megesik, hogy időnként kisebb kirándulást tesz a környéken.
A gondozók kérik továbbá, hogy aki találkozik vele, ne etesse, illetve vigyázzon rá, de egyébként semmi különösebb teendő nincs vele, hiszen bármikor vissza tud repülni a Margitszigeti Kisállatkertbe. Valójában a rehabilitációja jobban sikerült, mind gondolták volna előzetesen, így most már olyannyira rászokott ezekre a kirándulásokra, hogy az Állatkert munkatársai azon dolgoznak, hogy egy Budapesten kívüli helyszínre költöztessék át, ahol szintén foglalkoznak mentett gólyákkal. „Karcsi röpképessége ugyanis immár ezt kívánja meg” – olvasható a poszthoz írt kommentjükben.
(Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert Facebook oldala, Fotó: Kondoros Éva Katalin)
Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

A rendőrök hozták le a kiskutyát a keskeny ablakpárkányról – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Csodával határos módon 12 év után került elő a még kölyökként eltűnt kutya

Marci

Megölte szomszédját, mert annak a macskája átkóborolt az udvarába

magyarallatvedo