Magyar Állatvédelem
Image default

Jobban van a kiskutya, akit kegyetlenül megkínoztak, majd sorsára hagytak

Pénteken számoltunk be róla, hogy két agyonvert fajtatiszta staffordshire terrier tetemére bukkantak Mikepércs határában. Az elpusztult állatok mellett egy kölyökkutyát is találtak, akit állatvédők vettek magukhoz: a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány kapcsolódó Facebook-posztja  szerint valaki hatalmas erővel fejbe verte és többször torkon ütötte vagy rúgta a Hörbi névre keresztelt csöppséget.

Az alapítvány közösségi oldalán folyamatosan tájékoztatja követőit a kiskutya állapotáról. Szeptember 17-én azt írták, továbbra is csak segítséggel tud enni és inni, a fájdalomtól pedig mindössze 1 centiméternyire tudja kinyitni a száját. Szédül, ezért ülni is csak segítséggel tud. Aznap este viszont már szaglászott a fűben, és ugyancsak segítséggel egy pár lépést is megtett.

Vasárnap már arról posztoltak videót, ahogy Hörbi a farkát csóválja:

Hétfőn újra állatorvoshoz vitték a kutyát: mint írták, a beavatkozás megviselte Hörbit, de látszik rajta, hogy megkönnyebbült. Az állat fejéből fél liternyi gennyet ürítettek ki, így jobban tudja tartani. A jól látható gyógyulás jeleként a bejegyzéshez kommentben egy videót is feltöltöttek arról, ahogy a kutya egy rágókával játszik.

A brutális állatkínzás ügyében feljelentés történt, a tetteseket a rendőrök is keresik.

HAON – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Lenyűgözően látványos videó a fürdőzők közé beúszó rájacsapatról

Erik

Szívmelengető, ahogy Kida a vak kutya rájön, hogy a kedvenc helyére viszik – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Magyar dizájner egyedi madárházát is kiállították a brooklyn-i botanikus kertben

Eszti_mav