Magyar Állatvédelem
Image default

Jó hír a MÁV-tól, ha kedvenceddel szeretnél vonatozni

A honlapján tette közzé bejelentésében a MÁV, hogy immár mobil applikációban is lehetőség nyílik a MÁV-START vonatjárataira az élőállatbérletek kényelmes megvásárlása.

Egyre többen választják a vasúti bérlet megváltásához az online vásárlás kényelmét, idén már a bérletek 12 százalékát a MÁV applikációból vásárolták meg az utasok. Mostantól az alkalmazás fejlesztésének következő lépéseként, már a vasúti kerékpár- illetve élőállatbérletek is kényelmesen megvásárolhatók mobileszközön keresztül. Tavaly összesen mintegy 5600, míg idén az első félévben több mint 3300 darabot váltottak az utasok ezen bérlettermékekből. – tájékoztattak a társaság munkatársai.

Az online vásárolt kerékpár- és élőállatbérletek felhasználása személyhez kötött, vásárláskor a kerékpárt vagy kutyát szállító utas adatait kell megadni.

A MÁV applikációból belföldi és nemzetközi vasúti jegyek, vasúti bérletek, HÉV kiegészítő jegyek, illetve számos település helyi közlekedésére érvényes jegyek és bérletek vásárolhatók meg. 2022 első félévben a belföldi jegyek közel negyedét, a nemzetközi jegyeknek pedig a 11 százalékát vásárolták meg az utasok az applikációban.

A kerékpár- és az állatszállítás részletes feltételeiről a MÁV honlapján tájékozódhatnak az utasok.

(Forrás: mavcsoport.hu, Kép: scotsman.com)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Megmenekült ez a cukiság a kihalástól

magyarallatvedo

Modern kori állatkínzás? 70 macskával él együtt 56 négyzetméteren ez a férfi

magyarallatvedo

Négy és fél hónapos kutya vigyáz a berettyóújfalui tűzoltókra

Marci