Magyar Állatvédelem
Image default

Jelentős erdőfejlesztés a fővárosban

Természetvédelmi célú városi erdőfejlesztést indít a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesten. A kezdeményezést saját forrásokon kívül a kőbányai önkormányzat és üzleti szereplők is támogatják.

A projektet az indokolja, hogy a nagyvárosok élhetősége és jövője szempontjából létkérdés a zöldfelületek aránya és állapota, ugyanakkor jellemzően épp ezeken a településeken korlátozott az erre rendelkezésre álló terület.

Az erdőmegújítások két helyszínen, Budapest XII. kerületében, a Budakeszi-erdő 14/B és 15/D erdőrészleteiben, valamint a X. kerületben, a Kőbányai Határ-erdő 4/M erdőrészletében indulnak el.

Az erdőgazdálkodási beavatkozások célja mindkét helyszínen az őshonos, változatos összetételű fa- és cserjeállomány arányának növelése, továbbá eltérő arányban mindkét helyszínen kitermelik az elöregedett és dőlésveszélyes, idegenhonos faegyedeket, hogy a fiatal csemeték fejlődése számára megfelelő mennyiségű fényt biztosítsanak.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az általa fenntartott mintegy 60 ezer hektáros állami tulajdonú erdőterületen erdőfelújításra és fejlesztésre, közjóléti-turisztikai és természetvédelmi fejlesztésekre saját forrásból évi közel egymilliárd forintot fordít.

Élő Bolygónk, kép: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

Kapcsolódó

Hurokkal ejtette el az őzet az orvvadász – vadkamera buktatta le

Viki

Egyre több a farkasfalka az Alpokban, rohamosan nő a számuk

Marci

A Fekete István Tanösvény a Pilisi Parkerdő karácsonyi ajándéka

magyarallatvedo