Magyar Állatvédelem
Image default

Jelentős anyagi segítséget kapnak a civil állatvédő szervezetek – VIDEÓ

Olvasási idő:1 perc

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, illetve Dr. Tóth Szabina a Tüskevár Vad- és Egzotikus Állatvédő Alapítvány vezetője a Mokka vendégei voltak. A reggeli műsorban a tegnapi napon kihirdetett pályázati eredményekről és annak céljáról beszélgettek.

“Ilyen támogatás még nem volt, ami csak az állatvédő civil szervezeteket célozta volna meg” – kezdte Ovádi, kiemelve, hogy a siker kulcsa – 187 szervezet nyert el forrást – annak köszönhető, hogy a pályázat kiírása előtt kikérték a civilek véleményét és javaslatait.

Mint elmondta, az ivartalanítási programnak is nagy szerepet szántak, hiszen a nyerteseknek minimum 200.000 forintot ivartalanítási költségre kell majd fordítaniuk.

“Nem csak a kutya, macska, nyuszi háromszögben maradtunk” – reflektált arra a kormánybiztos, hogy vadon élő állatokkal és haszonállatokkal foglalkozó szervezetek is nyújthattak be pályázati kérelmet. Véleménye szerint ezek a szervezetek is nagy figyelmet érdemelnek.

A Tüskevár Vad- és Egzotikus Állatvédő Alapítvány is ilyen szervezet, az alapítvány munkatársai vadállatokkal és egzotikus állatokkal foglalkoznak. Dr. Tóth Szabina az alapítvány vezetője elmondta, hogy az elnyert összeget állatorvosi költségekre, nyuszik és tengerimalacok ivartalanítására, illetve takarmányozásra fogják hasznosítani.

Dr. Tóth Szabina kiemelte, hogy az utóbbi időszakban visszaestek a magánszemélyek felajánlásai, ezért is hálásak a pályázati lehetőségnek.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a civil állatvédők anyagi támogatása elengedhetetlen, hiszen:

“Az állatvédelem el sem képzelhető a civil szervezetek nélkül.”

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Saját kutyája vezette el a rendőröket az ináncsi betörőhöz

magyarallatvedo

Vádemelés: engedély nélkül üzemeltettek egy érdi magánállatkertet

Marci

Kerekesszékkel már tud járni az agykárosodással született cica

Marci