Magyar Állatvédelem
Image default

Jár a csont Daninak, a drogkereső kutyának – VIDEÓVAL

Péntekre 11-re emelkedett a kábítóhatású anyag miatt elfogott személyek száma. Mint arról a napokban már többször is hírt adtunk, a Heves megyei rendőrök nyolc személyt fogtak el kábítószerrel illetve új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények miatt. A nyomozók a hét ötödik napján ezt a számot további hárommal bővítették, amelyben Dani nagy segítségükre volt -írja a police.hu.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai 2022. május 13-án délután Nagyfüged külterületén ellenőrzés alá vontak egy arra közlekedő személyautót.

Annak utasai az intézkedés alatt zavartan viselkedtek, így kábítószer-kereső kutya is érkezett a helyszínre. A szolgálati eb jelzése alapján a rendőrök a jármű motorterében, a levegőszűrő alá elrejtve rejtve több tasak kábítószergyanús fehér port találtak. Az egyik utas zoknijából további két tasak került elő, így összesen közel 70 gramm fehér port foglaltak le a rendőrök.

Az autó sofőrjét és két utasát előállították is előállították a városi rendőrkapitányságra.

A 70 éves kerecsendi, az 53 éves halmajugrai és a 34 éves tarnazsadányi lakos ellen – őrizetbe vételük mellett – kábítószer birtoklás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, továbbá előterjesztést tettek mindhárom férfi letartóztatásának indítványozására – áll a beszámolóban.

Fotó és forrás: police.hu

Kapcsolódó

Fokozottan védett faj a bakcsó, az elegáns madarunk

Marci

Kukoricatarlókon táplálkoznak, gyepeken éjszakáznak a darvak Kardoskút térségében

Marci

Kutyákkal él a világ legkisebb lova – VIDEÓVAL

magyarallatvedo