Jajveszékelve kértek segítséget a bajban lévő pingvinek, majd megérkezett a hős társuk – VIDEÓ

Veszélyes ragadozó közeledett a pingvincsapat felé, de ekkor megérkezett a segítség.

A természet olykor olyan élethelyzeteket tud produkálni, mintha egy hollywoodi forgatókönyv tollából kerekedne ki a történet. A BBC egyik 2018-as dokumentumfilmjéből egy rövid részletet lehet megnézni, amelyben a még pelyhes császárpingvin fiókák egy zord, szeles jégmezőn igyekeznek átvágni, ez egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen az egyenetlen terep miatt gyakran elesnek.

Sőt, a helyzet akkor válik drámaivá, mikor egy déli óriáshojsza viharmadár rátámad a kis csapatra. Szerencsére a pingvinek már nem olyan pöttöm termetűek, és mivel többen vannak, képesek felvenni a harcot a ragadozóval úgy, hogy körbe állnak, és együttesen harcolnak.

Miután az ellenállásba ütköző óriáshojsza látja, hogy egyedül sokra nem megy, inkább várakozni kezd, hátha valamelyik pingvin elfárad, így könnyebben végezhet vele.

Ekkor azonban egy bátor, kisméretű Adélie-pingvin bukkan fel, aki nagy harcos hírében áll, akivel még az óriáshojsza sem mer kikezdeni. A kis pingvin odaáll a nála jóval fiatalabb császárpingvinek mellé, és a veszély el is múlt.

(Forrás: Twice)

magyarallatvedelem.hu