Itt a döntés: 8 után is lehet kutyát sétáltatni – VIDEÓVAL

“Miniszterelnök Úr a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a Kormány részére tett, mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.” – írja facebook bejegyzésében Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos.

Megfontolásra javasoltam, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni.Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb továbbra is vigyázzunk egymásra! – fogalmazott a politikus.

Ezt megelőzően dr. Fülöp Erik is felhívta a kormány figyelmét:

“A kormány gyakran hangoztatja, hogy Magyarország Ausztria példáját követi a járványügyi intézkedésekben. Szeretném ezúton felhívni a figyelmüket arra, hogy Ausztriában a kijárási tilalom ideje alatt is lehet kutyát sétáltatni, ezzel szemben hazánkban jelenleg ez nem megengedett. Amennyiben a ma bejelentett intézkedéseket elfogadják, úgy este 8 órától reggel ötig nem lehetne levinni a kutyákat sétálni. Ez kilenc óra időtartam, ami az idős, beteg, szobatisztaságra tanított kutyáknak már szenvedést okozhat. Arra kérem a kormányt, vegye figyelembe az állatok szükségleteit és biztosítsák a sétáltatás, illetve szükség esetén az állatorvoshoz való eljutását!”

magyarallatvedelem.hu