Magyar Állatvédelem
Image default

Ismét megszökött egy kenguru, ismét Szekszárdon

Olvasási idő:1 perc

Folytatódik a kóbor kenguruk kálváriája, igaz, jelen esetben már a vér is diktál – mindjárt megértik.

Egy-másfél hónapja szökött meg szekszárdi gazdájától, Somogyi Mihálytól egy kenguru: az akkor közzé tett felhívásban azt kérték, senki se próbálja meg befogni, mert attól csak még jobban megijedne az állat.

Most azonban egy másik kengurutartó, az ugyancsak a megyeszékhelyen élő Heimann Csaba keresi családja kis kedvencét, Kukucskát. A férfi közösségi oldalán is körözi a szökevényt: kéri, hogy jelezze, aki látja – írta meg a Tolna megyei hírportál.

Nem esett messze az alma fájától: a most kereket oldott kenguru fiú a másik kalandor fia. Neki már nem is az első szökése ez. Tehát a remény megvan, hogy ahogy pár évvel korábban, most is előkerül.

Kukucskával 4 éve semmi baj sincs, most azonban megkezdte a drótkerítést, amin keresztül világnak indult – magyarázta Heimann Csaba, aki nyomatékosan megkér mindenkit, hogy ne közelítsen az állat felé, az ugyanis ijedtében támadhat is. – A páromnak a tenyeréből eszik, de engem rúgott már meg, ami roppant fájdalmas tud lenni. Igaz, a nőket és gyerekeket különösen szereti, de ők se próbálják elkapni, inkább telefonáljanak nekem – tette hozzá a Borsnak Csaba, aki Decsi-szőlőhegyi birtokán számos egyéb állatot is tart. Tehenet, borjúk, malacok, kecskék, birkák, kutyák, macskák, sőt még egy emu is gazdagítja másfél hektáros tanyáját, ahol családjával nem mellesleg őstermelői baromfi farmot is működtetnek.

A Benett-kenguru egyébként nem veszélyes, kedves kis állat. A tartása nem engedélyköteles, az élelmezése nem költséges, elvan mindenféle füvön, cserjén, zöldségen, gyümölcsön, magokon. Az időjárási viszontagságokat jól tűri. Nem fog megfázni akkor sem, ha hűvösödik a levegő. Lehet, hogy csak tágasabb térre vágyott – génjeiben hordozva az ausztráliai felmenőitől örökölt szabadságszeretet – azért falcolt le. De hazavárják a Decsi-hegyre.

Bors – Magyar Állatvédelem

Keresik a megszökött szekszárdi kengurut!

Kapcsolódó

Mi történik az itthon telelő fehér gólyákkal?

Viki

Elköltözött Zulu, a nyíregyházi zsiráf, hogy máshol alapíthasson családot

Marci

Az állatkínzásos esetek csak a jéghegy csúcsa – ipari méreteket ölt a kutyaszaporítás

magyarallatvedo