Ismerd meg Te is Bimbót, a 15 éves őshonos szarvasmarhát – VIDEÓ

Olvasási idő:1 perc
Az állatkerti adventi kalendárium a mai nappal kezdődik, hiszen ma van advent első vasárnapja. Ezen a napon Budapest kedvenc tehenét, Bimbót mutatja be a Fővárosi Állatkert az állatkerti közönségprogram, illetve az online felületeinken közzétett kisfilm segítségével.

“Az állatkerti adventi kalendárium advent első vasárnapja és karácsony között nap mint nap más-más közönségprogramot jelent az Állatkertben, illetve erről szóló képes beszámolót, videót, kisfilmet, amelyeket honlapunkon és közösségi média felületeinken teszünk közzé. Ma, az első napon Bimbóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők, gondozója segítségével” – írták az Állatkert honlapján.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben nemcsak a távoli tájak egzotikus vadállatait mutatják be: elmondásuk szerint fontosnak tartják, hogy a látogatók háziállatokkal is találkozhassanak. Méghozzá nemcsak az egzotikusabbakkal, mint a teve vagy az alpaka, hanem a magyar tarkával, a gyimesi rackával, vagy éppen a mangalicával is.

Az egyre inkább városlakó életmódot folytató emberek számára ma már a hagyományos gazdasági haszonállatok is egzotikumot jelentenek, ezért – nagyjából az 1960-as évek óta – a világ vezető állatkertjei komolyan elkezdtek foglalkozni a háziállatok bemutatásával is. A Fővárosi Állatkertben azonban az egykori jeles igazgató, Lendl Adolf zoológus ennek fontosságát már a XX. század elején hangsúlyozta, fél évszázaddal megelőzve saját korát. Ezért van az, hogy Budapesten a háziállatok tudatos bemutatása igen nagy hagyományokra tekint vissza.

magyarallatvedelem.hu